Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Građani upisali treću pobjedu

City s Kovačićem slavio u Švicarskoj, Gvardiol ostao na klupi

Odigrane su sve utakmice 3. kola grupne faze Lige prvaka.

Manchester City (Foto: Afp)

 Aktualni europski nogometni prvak Manchester City upisao je i treću pobjedu u skupini G Lige prvaka porazivši na gostovanju Young Boyse sa 3-1.

U derbiju večeri PSG je pobijedio Milan sa 3-0, dok je Borussija Dortmund kao gost porazila Newcastle United sa 1-0.

Sve najvažnije u susretu između švicarskog i engleskog prvaka dogodilo se u drugom poluvremenu. City je u prvom poluvremenu imao 74 posto posjeda lopte, međutim nije uspio probiti domaću obranu.

Gvardiol ostao na klupi, Kovačić odigrao cijeli susret

Međutim, u nastavku smo vidjeli golijadu. Gosti su poveli u 48. minuti. Ruben Dias je pucao glavom, golman je skrenuo loptu koja se odbila od prečke do Manuela Akanjija, a bivši igrač Basela je zabio "svojim" Švicarcima za 1-0.

No, samo četiri minute kasnije Švicarci su izjednačili brzom kontrom. Meschak Elia je izbio sam ispred Edersona prebacivši ga. "Građani" su stigli do nove prednosti u 67. minuti golom Erlinga Haalanda iz kaznenog udarca, a pobjedu gostiju Haaland je potvrdio u 86. minuti. Mateo Kovačić je odigrao cijeli susret za City, dok Joško Gvardiol nije ulazio u igru.

Dani Olmo slavi gol protiv Zvezde VIDEO Bivši igrač Dinama se vratio nakon ozljede pa zabio Zvezdi: Trebalo mu je samo devet minuta divider

U drugom susretu iz ove skupine RB Leipzig je identičnim rezultatom pobijedio Crvenu zvezdu. David Raum je u 12. minuti doveo njemački sastav u vodstvo. Za 2-0 je u 59. minuti fantastično sa 20-tak metara pogodio Xavi Simons. Beogradski sastav je smanjio u 70. minuti preko Marka Stamenića, no sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Dani Olmo u 84. minuti.

City vodi na ljestvici s devet bodova, RB Leipzig ima šest bodova, a Young Boysi i Crvena zvezda po jedan bod.

Celtic i Atletico podijelili bodove

Celtic je poveo već u 4. minuti nakon sjajne akcije. Pogodak je postigao Kyogo Furuhasi nakon sjajne asistencije Matta O'Rileyja.

Atletico je izjednačio u 25. minuti golom Antoine Griezmanna. Francuski napadač prvo nije uspio realizirati jedanaesterac, pogodio je stativu, no lopta se odbila do njega, a iz drugog pokušaja nije promašio.

Palestinske zastavi na utakmici Lige prvaka FOTO Tisuće palestinskih zastava na utakmici Lige prvaka divider

No, kratko je trajala španjolska radost jer su Škoti tri minute kasnije preko Luisa Palme poveli sa 2-1. Gosti su u 53. minuti uspjeli izjednačiti, Marcos Llorente je probio po desnoj strani, sjajno ubacio do Alvara Morate koji je glavom pogodio za 2-2.

U samoj završnici španjolski sastav je ostao s igračem manje nakon što je isključen Rodrigo de Paul.

U drugom susretu Feyenoord je pred svojim navijačima u Rotterdamu svladao rimski Lazio 3-1. Na ljestvici vodi Feyenoord sa šest bodova, Atletico ima pet bodova, Lazio četiri, a Celtic je osvojio prvi bod.

Porto preokretom srušio Antwerp

U skupini H Barcelona je upisala treću pobjedu porazivši Šahtar sa 2-1, dok je u drugom susretu Porto preokretom porazio Antwerp sa 4-1.

U drugom susretu Antwerp je vodio na poluvremenu, ali je na koncu teško stradao. Antwerp je poveo u 37. minuti preko Alhassana Yussufa, no Portu je bilo dovoljno osam minuta da u drugom dijelu preokrene rezultat. U 46. minuti izjednačio je Evanilson, a u 54. minuti je Stephen Eustaquio zabio za 2-1.

Mbappe zabio za vodstvo PSG-a protiv Milana PSG u derbiju večeri deklasirao Milan i zasjeo na vrh najjače skupine Lige prvaka divider

Korak bliže pobjedi gosti su stigli u 69. minuti kada je Evanilson i drugi puta pogodio belgijska vrata, a konačnih 4-1 postavio je Evanilson svojim trećim golom u 84. minuti.

Barcelona na vrhu ljestvice ima devet bodova, Porto ima šest, Šahtar tri, a Antwerp je bez bodova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider