Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prekinut niz od 18 pobjeda

Drama u Londonu: City čudom izbjegao poraz i doživio dvije teške ozljede važnih igrača

Crystal Palace prekinuo je veličanstveni niz Guardiolinog Manchester Cityja, koji je to platio i teškim ozljedama dvojice jako važnih igrača.

Kevin De Bruyne (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Cityjev impresivni niz konačno je došao kraju. Nakon 18 pobjeda zaredom u Premierligi, Guardiolina momčad zaustavljena je kod Crystal Palacea, koji je propustio ogromnu priliku u sudačkoj nadoknadi da postane prva momčad koja će ih pobijediti ove sezone u prvenstvu.

Naime, vratar Ederson obranio je jedanaesterac Luki Milivojeviću i tako ostavio City na identičnoj bodovnoj razlici ispred gradskog rivala ManUtd-a. Milivojević je vrlo loše izveo penal u 92. minuti, šutirao je po sredini gola, a Ederson je taj udarac obranio nogama.

Bio je to razočaravajući nastup vodeće momčadi engleskog prvenstva, međutim, to je najmanje što brine Guardiolu. City je jako skupio platio neodlučeni ishod protiv Crystal Palacea ostavši bez Gabrijela Jesusa i Kevina de Bruynea, kojima obojici prijeti duža stanka.

Jesus je u 23. minuti napustio utakmicu u suzama zbog ozljede koljena, a prema prvim prognozama čeka ga stanka od minimalno mjesec ili dva dana. No, još veći šok uslijedio je nakon brutalnog starta Puncheona, koji je s leđa pomeo de Bruynea u finišu utakmice, odnosno odmah nakon obranjenog jedanaesterca Edersona u kontri Cityja.

Pokažu li se i De Bruyneova ozljeda teške prirode, a izgledala je gora od one Jesusove jer je iznesen na nosilima, bio bi to velik udarac za City u nastavku prvenstva. City je i dalje prvi na ljestvici s 59 bodova, 14 bodova više od drugoplasiranog Chelseaja, dok je Palace na 17. mjestu sa 19. Manchester City 2. siječnja dočekuje Watford.

VIDEO: Crystal Palace - Manchester City 0:0

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider