Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
procjena

CIES: Cijena Joška Gvardiola je vrtoglavih 96,2 milijuna eura

Joško Gvardiol postaje velika zvijezda svjetskog nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međunarodni centar za sportske studije (CIES) u svojem je tjednom izvješću objavio procijenjene vrijednosti transfera pedesetorice igrača do 23 godine s najvišom tržišnom cijenom, a na vrhu hrvatski reprezentativac i prvotimac RB Leipziga Joško Gvardiol s procijenjenom vrijednošću transfera od čak 96,2 milijuna eura.

CIES ukazuje da se dvadesetogodišnji Gvardiol etablirao kao jedan od najvažnijih igrača Vatrenih i RB Leipziga i da bi mogao srušiti rekord kad je u pitanju prijelaz jednog braniča.

Denis Tot Prvoosumnjičeni za premlaćivanje Denisa Tota u bijegu: Osuđen je za trgovinu drogom divider

Zanimljivo je da na ljestvici drugo mjesto drži Gvardiolov klupski kolega, ofenzivni veznjak Dominik Szoboszlai, s procijenjenom vrijednošću transfera od 60,3 milijuna eura, a treće Barcelonin "wunderkind", defenzivni veznjak Pablo Gavi, čiji je transfer procijenjen na 58,6 milijuna eura.

gol expired Veliki raspad Los Angeles Lakersa: Nakon debakla američki mediji imaju nove vijesti divider

CIES se od 2010. godine bavi procjenom vrijednosti transfera nogometaša, a njihov je znanstveni rad nedavno objavljen u časopisu Economies i dostupan je za sve zainteresirane koji se žele upoznati s metodama i varijablama CIES-ova istraživačkog tima, objavio je HNS.

VIDEO HNL golovi: Rijeka - Dinamo 1:2 (Ademi)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider