Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Sramota za klub"

Kultni hrvatski klub u problemima: Minibusom putovali desetak sati na utakmicu, igrači sjedili na podu

Vinkovčane čeka gostovanje kod Dugopolja.

Cibalia - Zrinski (Foto: Vlado Kos/Cropix)

Najava susreta 11. kola SuperSport Prve NL između Dugopolja i Cibalije bila je sve, samo ne uobičajena.

Trener Andrej Kerić otkrio je kako su na desetak sati udaljeno gostovanje otputovali minibusom:

 "Nije potrebno uopće govoriti ni o sastavu, ni o očekivanjima od utakmice u Dugopolju. Volio bih da oni koji odlučuju o takvim stvarima objasne kako 25 odraslih ljudi, plus 25 velikih sportskih torbi, plus mreža s loptama i privatni ruksaci mogu stati u mini-bus u koji smo jutros sjeli i krenuli na jug", kazao je trener vinkovačkog sastava u razgovoru za Vinkulju pa dodao:

"Znaju li oni u kakvom će stanju ti momci biti nakon devet sati putovanja u skučenim sjedalima. Zahvaljujem tvrtki Polet i svima ostalima što imaju obzira prema Cibaliji?".

Ipak Kerić napominje da ne traže komfor, već osnovne uvjete za rad:

"Da se razumijemo, ne tražimo nikakav komfor. Mi smo ekipa koja je naviknuta ne dobivati plaću po dva, tri mjeseca, ekipa koja je naviknuta na isključivanje pumpe za navodnjavanje još prije mjesec dana. A svaki nogometaš zna što znači trenirati na tvrdom i grbavom terenu.

Adrian Grbić (desno) Hajduku izmaknuo napadač iz Liga petice, ali na zimu će imati novu priliku za transfer divider

Mi smo ekipa koja je naviknuta na to da joj trener nosi opremu u Tordince na pranje, jer je veš mašina “crkla”, a četiri od pet majstora kad ih se nazove iz Cibalije automatski poklapa slušalicu.

Mi smo ekipa koja je naviknuta da tereni nisu pokošeni, jer je kosilica svako malo pokidana, a i kad nije onda treneri i predsjednica iz svog džepa plaćaju gorivo. I tako dalje, i tako dalje. Dakle, nismo naviknuti na glamur, ali putovati minibusom desetak sati stisnuti kao sardine, a neki i na podu, sramota je za klub i sve one koji o tome odlučuju", zaključio je ogorčeni trener Cibalije.

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider