Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rat oko izgovora

Pulišić učio Talijane kako se izgovara njegovo prezime sa š i ć, Ameri poludjeli: "Blizu smo Hrvatskoj pa je to okej"

Amerikanac hrvatskih korijena Christian Pulišić započeo je raspravu oko izgovora svoga prezimena na predstavljanju u Milanu.

Christian Pulišić (Foto: Screenshot)

Amerikanac hrvatskih korijena Christian Pulišić stigao je u AC Milan iz Chelseaja i predstavio se svojim novim navijačima na konferenciji za medije. Talijanski mediji izgovarali su njegovo prezime "Pulisik", kako ga inače čitaju internacionalni kolege, osobito u SAD-u, no on ih je upozorio da to nije ispravno.

"Moje se prezime izgovara Pulišić", objasnio je bivši igrač Chelseaja talijanskim kolegama.

Oni su vjerojatno to znali i ranije jer im je Hrvatska prekomorski susjed i navikli su izgovarati naša prezimena, međutim kako su Pulišića dosad većinom zvali "Pulisik", tko bi im zamjerio. Mnogim američkim kolegama to nije bilo drago.

"Pulišić je svima objasnio kako se izgovara njegovo ime i sad je Pulišić. Blizu smo Hrvatske pa je valjda Pulišić okej", napisao je jedan novinar na Twitteru i naišao na odobrenje mnogih Amera.

Drugi pak smatraju kako je to njegovo pravo:

"Mnogi televzijski komentatori pogrešno izgovaraju prezimena, svatko ima pravo od njih tražiti kako da ga izgovaraju", smatra pak druga struja.
Navijači su iskoristili priliku pa ga bocnuli jednim videom koji je snimio kad je stigao u Milan.

"Pulišić mijenja izgovor svog prezimena češće nego Chelsea menadžere“, komentirao je jedan navijač i stavio video Pulišića u kojem svoje prezime izgovara sa "k".

Pulišić je na koncu ipak rekao kako su oba izgovora u redu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider