Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SMATRA SE NESTALIM

Poznati nogometaš nalazi se pod ruševinama na jugu Turske: Sinoć je zabio za pobjedu

Sinoć je Christian Atsu bio junak građana Antakye, a danas se isti mole da je živ.

Christian Atsu i Marcus Rashford (Foto: Afp)

Poznati ganski 31-godišnji nogometaš Christian Atsu jučer je upisao nastup iz snova na utakmici njegovog Hatayspora i Kasimpase, u prvoj turskoj nogometnoj ligi.

Adana u Turskoj Brat Igora Karačića iz Turske: ''Pas je probudio suprugu minutu prije potresa'' divider

Osam minuta prije kraja utakmice ušao je s klupe te postigao pogodak za pobjedu iz slobodnog udarca u sedmoj minuti sudačke nadoknade. Zadovoljan postignutim otišao je na počinak, da bi danas postao jedan od onih za kojima se traga u turskim ruševinama.

Antakya je žestoko porušena

Atsu je nogometaš kluba iz grada Antakye, koji je jedan od onih najjače pogođenih današnjim potresom, a sad su se pojavile informacije kako se on i sportski direktor kluba Taner Savut smatraju nestalima, odnosno poznato je da se nalaze pod ruševinama te da se do sada nisu javili.

Ovaj krilni napadač najpoznatiji je po nastupima za Newcastle United, u kojem je proveo vrijeme od 2017. do 2018. godine, upisavši 75 nastupa u ligi. Također je iskusan u dresu reprezentacije Gane, za koju je odigrao 60 utakmica, postigavši deset pogodaka.

Trenutnom klubu pristupio je ljetos, no nije se uspio nametnuti treneru Volkanu Demirelu, koji je jutros izašao u javnost s molbom za pomoć nastradalima u potresu. Jučerašnji nastup bio mu je tek treći, a svaka put je dobio priliku u samoj završnici. Ovog puta postao je junak, no ono što se dogodilo iduće jutro sve je bacilo u vjetar.

Volkan Demirel Potresna snimka nogometne legende koja se zatekla u potresu: ''Upomoć'' divider

Atsu je samo jedan od brojnih stanovnika Antakye za koje se njihovi sugrađani mole da su živi negdje pod ruševinama. Službe spašavanja rade svim silama na njihovom pronalasku.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider