Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''tamo vlada kaos''

Brat Igora Karačića iz Turske: ''Pas je probudio suprugu minutu prije potresa''

Nogometaš Goran Karačić javio se iz Turske nakon razornog potresa.

Galerija Adana u Turskoj Dijete zarobljeno pod ruševinama u Turskoj Žena zakopana u ruševinama u Turskoj +11 Ilustracija

Najmlađi iz sportske obitelji Karačić, Goran, vratar je turskog kluba Adanaspor. Mostarac se u trenutku današnjih razornih potresa na jugu Turske ipak nije nalazio u Adani, već u Istanbulu.

''Jučer smo doputovali u Istanbul, gdje smo danas trebali igrati s Umranijesporom. Sportski direktor upravo nam je javio kako je sve otkazano. Ma, kome je sada do nogometa, bitnije je spašavati živote'', rekao je Karačić za Dnevnik Avaz.

Luka Modrić Luka Modrić oglasio se o potresu u Turskoj i dirnuo navijače iz pogođenih zemalja divider

No u Adani, gradu na jugu Turske, ostala mu je obitelj.

''Svi smo još u šoku. Supruga mi je ostala u Adani. Prve informacije otamo su katastrofalne. I u mom stanu su napukli zidovi, ne znam... Čekamo privatni let za povratak u Adanu'', rekao je Karačić, čija su braća Igor i Ivan rukometaši.

Otkrio je zanimljivu situaciju od noćas.

''Sreća je da je naš pas počeo zavijati minutu prije, tako da ju je probudio, a kada je, kako kaže, počeo jako udarati, pokupila je naše dokumente i izašla na cestu. Trenutačno u Adani vlada kaos, kao i u cijeloj južnoj Turskoj. Kako sam saznao i vidio, Adana je polurazrušena, ali možda je i najbolje prošla u toj kompletnoj regiji koju je zadesio potres.

Volkan Demirel Potresna snimka nogometne legende koja se zatekla u potresu: ''Upomoć'' divider

''Rekli su nam da grad više nije isti''

''Iz kluba su se odmah pobrinuli za sve obitelji igrača i članova stručnog stožera, tako da smo po tom pitanju mirni. Ali jutros je šok bio baš velik. Probudili smo se, normalno, za utakmicu – da idemo na doručak, a onda sam na mobitelu ugledao tisuću poruka. U prvi mah nije mi bilo jasno šta se uopće događa'', rekao je vratar ponikao u HŠK-u Zrinjski.

''Rekli su nam da grad koji smo jučer ostavili nije više isti. Teško je sve to primiti... Ipak, ja sam već godinama u Adani. To mi je drugi dom'', poručio je Karačić, koji je iz Mostara na jug Turske otišao još prije šest godina.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider