Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uh, tužno

Pojavila se i fotografija putovnice: Atsu je na dan potresa odgodio let u Francusku

Christian Atsu pronađen je mrtav u razrušenoj zgradi u Turskoj.

Christian Atsu (Foto: Guliver image)

U ruševinama zgrade u gradu Hatayu na jugu Turske pronađeno je mrtvo tijelo ganskog nogometaša Christiana Atsua, izjavio je turski zastupnik nekadašnjeg napadača londonskog Chelseaja.

Nakon razornog potresa koji je pogodio Tursku i Siriju Atsu je prvo proglašen nestalim, a dan poslije iz Hataya je stigla vijest da je pronađen pod ruševinama zgrade u kojoj je živio te da je otpremljen u bolnicu. No, ta je vijest idući dan demantirana jer Atsua nije bilo moguće locirati ni u jednoj bolnici.

Nažalost, ishod ove priče na kraju je dobio fatalan rasplet.

Christian Atsu Christian Atsu pronađen mrtav nakon 12 dana pod ruševinama u Turskoj divider

"Atsuovo beživotno tijelo pronađeno je pod ruševinama. Izvlače se i druge njegove stvari. Pronađen je i njegov telefon", izjavio je Murat Uzunmehmet novinarima u Hatayu.

Trebao je otići iz Turske

Atsu je na dan potresa imao rezerviran let za Francusku i trebao je promijeniti klub, no nakon što je zabio gol 12 sati prije potresa, htio je sve proslaviti sa suigračima.

To je otkrio djelatnik Hatayspora Fatih Ilek.

''Christian Atsu rekao je treneru da želi dobiti više vremena da odluči o svemu. 'Mogu li otići ako pronađem klub?' pitao je trenera. Imao je kartu nakon utakmice protiv Kasımpaşe. Namjeravao je ići u inozemstvo svojoj obitelji. Igrao je sjajno u svojoj zadnjoj utakmici, zabio je gol za pobjedu u zadnjoj sekundi. Nakon utakmice bio je tako sretan. Zagrlio je trenera Volkana. Imao je avionsku kartu, ali je odustao jer je dobro igrao i zabio, pa je htio ostati sa suigračima. Imao je avion u 23 sata. Trebao je prvo ići u Istanbul pa u Francusku'', rekao je Ilek za turske medije.

Nesretni Atsu trebao je odletjeti iz Turske nekoliko sati prije nego što je to područje pogodio potres, ali je, prema riječima glavnog trenera Hatayspora, odlučio ostati nakon što je za svoj klub postigao pobjednički pogodak u utakmici odigranoj 5. veljače.

Hatayspor se u međuvremenu povukao iz turskog nogometnog prvenstva.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider