Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zanimljivo

Novi igrač Hajduka? Brat nogometaša potezom na Instagramu iznenadio navijače Bijelih

Chidozie Awaziem sve se više spominje oko dolaska u Hajduk.

Galerija Chidozie Awaziem i Neymar Chidozie Awaziem i Griezmann Chidozie Awaziem protiv Atletico Madrida +1 Chidozie Awaziem u dresu Porta

Portugalski mediji prije nekoliko dana objavili su vijest kako je Hajduk zainteresiran za dovođenje stopera Boaviste.

Riječ je o Chidozieu Awaziemu, 25-godišnjem reprezentativcu Nigerije.

Hajduk je prije tri dana odgovorio na upit Hrvatske novinske agencije o mogućem dolasku Nigerijca, no javnost nije ništa više saznala od običnih špekulacija.

"Hajduk ne komentira transfer glasine", naveo je klub s Poljuda u e-mailu poslanom Hini.

No izgleda da bi Nigerijac ipak mogao doći, a sve je dao naslutiti brat nigerijskog nogometaša, Bright Awaziem. On je danas počeo pratiti Hajduk na Instagramu i, naravno, to i dalje ne potvrđuje transfer, no može biti dobar pokazatelj eventualnog dolaska stopera na Poljud, a možda je samo Bright Awaziem zapratio Hajduk zbog natpisa u portugalskim medijima.

Portugalske sportske novine Record izvijestile su u nedjelju da Hajduk želi posuditi iz Boaviste središnjeg braniča Chidoziea Awaziema (25) s mogućnošću otkupa njegova ugovora za dva milijuna eura na kraju sezone. Splitsku momčad ljetos su napustila dvojica stopera, Francisco Ferreira Ferro (25), koji je bio posuđen iz portugalske Benfice, i Nikola Katić (25), koji je bilo posuđen iz škotskog Rangersa.

Joško Gvardiol Lov na Joška Gvardiola: Tri engleska velikana otvorila pregovore, uskoro bi mogao postati najskuplji Hrvat svih vremena divider

Hajduk je pak doveo na posudbu Tonija Borevkovića (25) iz portugalske Vitorije Guimaraes, pa bi do kraja prijelaznog roka trebao dovesti još jednog igrača na toj poziciji.

Chidozie Awaziem protiv Atletico Madrida Chidozie Awaziem protiv Atletico Madrida (Foto: Afp)

Nigerijski stoper Awaziem ima ugovor s Boavistom do 30. lipnja 2025., a prošlu je sezonu proveo na posudbi u turskom Alanyasporu.

Boavista je Awaziema bila posudila od gradskog susjeda Porta u ljeto 2020. jer ondje nije bio u prvom planu te ga je zatim otkupila prije godinu dana za pet milijuna eura, podatak je internetske stranice Transfermarkt. Cijena mu, prema istom izvoru, sada iznosi četiri milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider