Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
POVIJESNI TRANSFER

Lov na Joška Gvardiola: Tri engleska velikana otvorila pregovore, uskoro bi mogao postati najskuplji Hrvat svih vremena

Tottenham, Chelsea i Manchester United navodno žele kupiti Joška Gvardiola.

Galerija Joško Gvardiol Joško Gvardiol i Dani Olmo Joško Gvardiol

Joško Gvardiol ima tek 20 godina, a već dobre dvije sezone igra na nevjerojatnoj razini. Ogroman talent pokazao je u dresu Dinama, a onda je ostvario transfer u RB Leipzig i već se u prvoj sezoni nametnuo u početnom sastavu.

Gvardiol je trenutačno tiha patnja brojnih europskih velikana, ali rijetki ga mogu platiti. Hrvatski stoper trenutačno vrijedi 35 milijuna eura (Transfermarkt), no njegova prava cijena puno je veća, pa bi eventualni transfer išao i iznad 50 milijuna eura i tako bi postao najskuplji Hrvat u povijesti.

Budućnost je i dalje nepoznata, ljetni prijelazni rok traje, velikani se nude, no Leipzig je tvrd pregovarač i Nijemci silno žele zadržati najboljeg stopera Bundeslige.

Prema pisanju uglednog Sky Sportsa, čak tri engleska velikana poslala su upite za hrvatskog reprezentativca, a navodno je Tottenham ozbiljno otvorio pregovore, no u svojim redovima ga žele Manchester United i Chelsea.

Transfer u sva tri kluba je dosta realan, a Gvardiol bi sigurno odmah sebi našao mjesto u prvih 11. Ako ne bude nekih ozljeda, na Svjetskom prvenstvu zagarantirano mu je mjesto u početnom sastavu viceprvaka svijeta, a to će dodatno zagrijati velikane.

gol expired Dinamo saznao moguće protivnike u playoffu Lige prvaka: Prijeti turski velikan, ali i neki manje zvučni klubovi divider

Chelsea se navodi kao vrlo izgledna destinacija za hrvatskog mladića. Englezima je nedavno propao transfer Koundea, koji je odabrao Barcelonu, pa sada bogati vlasnici razmišljaju o Kimpembeu, Škriniaru ili Gvardiolu. Hrvatski stoper je tu u dalekoj prednosti jer je mlađi od Francuza i Slovaka.

Odlaskom u Tottenham igrao bi s Ivanom Perišićem, u Chelseaju ga čeka Mateo Kovačić, a transferom u slavni United postao bi prvi Hrvat u povijesti koji je obukao dres Crvenih vragova.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider