Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Traže 120 milijuna eura

Gvardiol im je preskup, ali nije argentinski dragulj: Chelsea sprema ponudu koja će zatresti tržište?

Chelsea je, navodno, sve dogovorio s Enzom Fernandezom, ali tek treba dogovoriti visinu odštete s Benficom.

Enzo Fernandez (Foto: Afp)

Enzo Fernandez je jedan od najpoželjnijih igrača zimskog prijelaznog roka. Prije samo šest mjeseci je kročio nogom u europski nogomet, ali i ekspresno zasjao.

Izborio se za mjesto u udarnom sastavu Benfice, koja ga je dovela za mizernih 12 milijuna eura iz River Platea, a već ove zime mogli bi ga preprodati za basnoslovnih 120 milijuna eura.

Briljirao je u dresu argentinske nogometne reprezentacije, imao važnu ulogu u osvajanju svjetske nogometne krune, a time je zaslužio i nagradu za najboljeg mladog igrača, koju je pak preoteo Jošku Gvardiolu.

Već neko vrijeme se piše da su Bluesi glavni favoriti za dovođenje hrvatskog braniča, prošlog ljeta sve su dogovorili s Vatrenim, ali transfer je zapeo na visini odštete.

Luka Modrić UEFA izdvojila trenutak koji je obilježio godinu: "Tri doktora trebaju proučavati Modrićevu asistenciju" divider

Čelnici RB Leipziga sve su odgodili za ovu zimu, a sjajnim igrama Gvardiola na svjetskoj pozornici, njegova je cijena višestruko porasla, a to je, čini se, ohladilo vodeće ljude Chelseaja.

Zbog toga su se okrenuli drugim opcijama, a navodno su sve dogovorili s braničem Monaca. Njegovo ime je Benoit Badiashile, a mogli bi ga dovesti za odštetu od 40 milijuna eura.

To je bitno manje nego što bi iskeširali za Gvardiola, ali čini se da bi veliku odštetu mogli isplatiti za Fernandeza.

gol expired Nikola Moro komentirao glasine o transferu u Hajduk: "Ne skrivam ništa. Znaju ljudi za koga srce kuca" divider

Fabrizio Romano, ugledni talijanski insajder za transfere javlja da Chelsea direktno pregovara s Benficom za argentinskog nogometaša. Spremni su platiti ogromnu odštetu, ali ne žele dati 120 milijuna eura, koliko pak iznosi klauzula u njegovom ugovoru.

Navodno je Fernandez već rekao "da" engleskom klubu, a ponude iz Liverpoola iz Manchester Uniteda još uvijek nisu stigle.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider