Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
lova spasa

Chelsea zaradio 10,5 milijuna eura koje neće blokirati Abramovičeve sankcije

Aktualni prvak Europe Chelsea dobit će taj iznos iz UEFA-ina nagradnog fonda na kraju sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Chelseaja jučer uvečer protiv Lillea su s ukupnih 4:1 čekirali svoju kartu za četvrtfinale Lige prvaka, a plasmanom u tu fazu natjecanja osigurali su si dodatnih 10.500.000 eura od UEFA-inih premija.

gol expired Chelseajevi huligani skandirali Abramoviču pa napali policiju bocama, smirili ih pendrecima i suzavcem divider

Plavi su u Francusku stigli s dva gola prednosti iz uvodne utakmice, ali poslije nešto više od pola sata uzvrata upali su u zaostatak poslije gola Buraka Yilmaza. Golovima Christiana Pulisica i kapetana Cesara Azpilicuete okrenuli su rezultat i na koncu uvjerljivo slavili.

Nagradni fondovi ne ulaze u sankcije

Kad je sve bilo rečeno i učinjeno, odnosno kad je plasman u četvrtfinale osiguran, mogli su početi slaviti ulazak moglo bi se kasnije pokazati spasonosnog kapitala u klupsku blagajnu. Prolaskom osmine finala dobili su 10.500.000 eura iz UEFA-inog nagradnog fonda za Ligu prvaka, taj novac im neće sjesti na račun odmah, nego tek na kraju sezone, ali mogu biti sigurni da će stići.

gol expired Chelsea i u uzvratu slavio protiv Lillea, Kovačić izašao na poluvremenu divider

Iako je vlada Velike Britanije opalila sankcije njihovom vlasniku Romanu Abramoviču, ruskom oligarhu s bliskim vezama s Vladimirom Putinom, koje sprječavaju Chelsea da zarađuje na prodaji ulaznica i klupskih memorabilija, ovaj novac će im doći na račun jer trenutačne sankcije ne vrijede za nagradni novac iz europskih natjecanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider