Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"što će nam on?"

Jedan Frank "protiv" drugog: Jedno je sigurno - Chelsea će na ljeto biti kao kolodvor

Velike se promjene spremaju na Stamford Bridgeu ovog ljeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Frank Lampard zasad nije uspio dovršiti svoju prvu sezonu u ulozi menadžera Chelseaja.

Istinska legenda kluba sa Stamford Bridgea angažiran je nakon odličnog posla kojeg je odradio s Derby Countyjem u Championshipu i dobio je odriješene ruke da krene u veliku rekonstrukciju.

U tome je samo djelomično uspio jer ljetos kad je stigao tek je snimao situaciju, a zimus Chelsea nije radio velike poslove.

Nadolazeće ljeto trebalo je, a po svemu sudeći i bit će (nevezano za pandemiju koronavirusa) vrlo prometno u redovima Bluesa. Lampard je imao dovoljno vremena da snimi situaciju i procijeni što mu treba da momčad bude bolja i usput donese odluku tko je u aktualnom kadru višak odnosno koga se bolje riješiti nego zadržati.

Lampardu je Coutinho prvi pick

Engleski mediji pišu kako je Lampardova prva želja za ljetni prijelazni rok Philippe Coutinho koji je trenutno u Bayernu na posudbi iz Barcelone.

U Barceloni ne računaju na njega i pokušat će ga se ovo riješiti te pritom spustiti svoja očekivanja vezana uz odštetu. Katalonci traže 120 milijuna eura, a toliko im ama baš nitko neće dati za Coutinha.

Coutinho nije jedini, Lampard je potcrtao nekoliko imena u bilježnicu i predočio popis ljudima u klubu.

Zanimljivo, dok Lampard inzistira na dovođenju Coutinha, jedan drugi legendarni igrač Chelseaja, njegov imenjak Frank Leboeuf izrazio je svoje protivljenje toj ideji.

Leboeuf: Što će nam on?

"Coutinho je bio je očajan i u Barceloni i u Bayernu i ne vidim razlog zašto bismo ga dovodili. Imamo mlade i talentirane igrače, vezni red s Kovačićem i Jorginhom nam je odličan i zbilja ne vidim gdje bi on mogao naći svoje mjesto", poručio je u izjavi za ESPN Lebouef koji je za Chelsea igrao do 1996. do 2001. i u tom razdoblju osvojio dva FA kupa, jedan Liga kup te Kup pobjednika kupova 1998. godine.

Kad su u pitanju odlasci, tu je nekoliko onih koji broje svoje posljednje mjesece u Chelseaju. Trojici iskusnih igrača ističu ugovori i nema naznaka da će dobiti nove.

Pedro, Willian i Giroud na izlaznim vratima

Pedro je u Chelseaju proveo pet godina, a ovo mu je najlošija sezona otkad je u engleskom klubu. Pod trenerskom palicom Franka Lamparda imao je skromnu minutažu. Španjolski nogometaš već je potvrdio da odlazi, a za njega je najviše zainteresirana Roma, koja mu nudi tri milijuna eura po sezoni plus bonuse.

Brazilski veznjak/krilni napadač Willian (31) također je na izlaznim vratima, budući da Chelsea nije pristao da mu ponudi novi trogodišnji ugovor. Klub sa Stamford Bridgea ponudio je ugovor na dvije sezone. Za Williana su zainteresirani Tottenham i PSG.

I Olivier Giroud (33) se sprema na odlazak, iako ga Chelsea želi zadržati još barem jednu sezonu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider