Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zadržali maksimalan učinak

Chelsea se dugo mučio, ali došao i do četvrte uzastopne pobjede, Mitrović za povijest

Nogometaši Chelsea i Liverpoola i dalje imaju maksimalan učinak nakon što su u susretima četvrtog kola engleskog nogometnog prvenstva ostvarili nove pobjede.

Slavlje Chelseaja (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Chelsea je na svom travnjaku pobijedio Bournemouth 2-0, dok je Liverpool na gostovanju slavio protiv Leicester Cityja s 2-1.

Londonski Bluesi su se dugo mučili protiv Bournemoutha i tek su u samoj završnici slomili gostujući bunker. Golove za pobjedu Chelsea postigli su Pedro (72) i Eden Hazard (85). Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić igrao je za domaćine do 79. minute.

челс борн от CocoBat на Rutube.

Tri boda je osvojio i Liverpool koji je na gostovanju pobijedio Leicester City 2-1. Gosti su u prvom poluvremenu poveli 2-0 golovima Manea (10) i Roberta Firmina (45), dok je Leicester City u nastavku smanjio u 63. minuti golom Racida Ghezzala nakon velike pogreške vratara Redsa Alissona.

Brazilac je u kutu kaznenog prostora nepotrebno pokušao proći Iheanacha, no Nigerijac mu je ''ukrao'' loptu i vratio je Ghezzalu koji zabija u prazan gol za 1-2. Srećom, po goste rezultat se do kraja utakmice više nije mijenjao. Dejan Lovren je i dalje izvan stroja i nije nastupio.

Brighton & Hove Albion i Fulham su odigrali sjajnu utakmicu koja je na koncu završila 2-2. Domaćin je kod rezultata 0-0 u 25. minuti imao kazneni udarac, no Pascal Gross je bio neprecizan. Kazna je stigla u 43. minuti kada je Andre Schürrle doveo londonski sastav u vodstvom, a na 2-0 je povisio Aleksandar Mitrović u 62. minuti.

Tim pogotkom Mitrović je postao najbolji strijelac u sva četiri razreda engleskog nogometa od veljače 2018. godine. Trenutno je na brojci od 16 pogodaka, jedan više od Salaha koji je zabio 15 u tom periodu.

Ipak, Brighton je do konca susreta uspio izjednačiti, a oba gola zabio je Glenn Murray (67, 84-11m). Drugi pogodak Murray je postigao iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Mitrović igrajući rukom u kaznenom prostoru.

West Ham je upisao i četvrti poraz, ovoga puta Čekičare je slomio Wolverhampton. Pogodak odluke zabio je Traore u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Na ljestvici vodi Liverpool i Chelsea s maksimalnih 12 bodova, dok je na začelju West Ham bez bodova.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider