Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Val nasilja

Chelsea spašava čudo od djeteta: Uspoređuju ga s Maradonom, čuva ga tjelesna garda

Kendry Paez, 16-godišnje ekvadorsko čudo, potpisao je za Chelsea, ali neće moći otići iz Ekvadora u London dok ne napuni 18 godina…

James Rodriguez i Kendry Paez (Foto: Afp)

Ekvadorska tinejdžerska zvijezda Kendry Paez i njegova obitelj dobit će privatno tjelesno osiguranje zbog napete društveno-političke situacije u Ekvadoru, što je rezultirao nezapamćenim valom nasilja u toj južnoameričkoj zemlji.

Musa i Beljo Povremeni hrvatski reprezentativac ima ponude iz Italije, Njemačke, Francuske, Engleske i MLS-a divider

Sve troškove snosit će Chelsea, koji je već zakapario 16-godišnje ekvadorsko čudo. Paez ne može u London dok ne postane punoljetan, a do tada će igrati za Independiente del Valle, klub iz Sangolquija, malog grada u središtu Ekvadora.

Chelsea kupio čudo od djeteta

Britanski Telegraph izvještava da Chelsea plaća 24-satno privatno osiguranje za Paeza i njegovu obitelj. Istu potporu Chelsea je ponudila članovima obitelji Moisesa Caiceda (22), koji još uvijek žive u Ekvadoru.

Caicedo je također igrao u Independiente del Valleu, a 2021. prešao je u Brighton. Prošlog ljeta bio je jedna od najvećih zvijezda prijelaznog roka u Engleskoj. Londonski klub iskrcao je za njega čak 116 milijuna eura.

Kendry Paez - jedan od najvećih južnoameričkih talenata

Chelsea je u ljeto 2023. otkupio sportska prava na Paeza, kojeg mnogi smatraju jednim od najvećih južnoameričkih talenata. Paez je debitirao u elitnoj ekvadorskoj ligi u veljači 2023. kada je imao samo 15 godina. U lipnju prošle godine dobio je poziv u seniorsku reprezentaciju Ekvadora, a prije toga je na U-20 Svjetskom prvenstvu bio najmlađi igrač i najmlađi strijelac turnira koji je održan u Argentini.

Jordan Henderson Prvi veliki bijeg iz Saudijske Arabije: Henderson se vratio u Europu divider

Dana 12. rujna 2023. Paez je debitirao za Ekvador. Sudjelovao je u 2:1 pobjedi protiv Urugvaja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. te je asistirao za pobjednički pogodak Felixa Torresa.

Usporedbe s Maradonom

Tako je postao najmlađi igrač koji je predstavljao La Tri i drugi najmlađi Južnoamerikanac koji je zaigrao na međunarodnoj razini iza Diega Maradone, s kojim ga mnogi uspoređuju zbog driblerskih i općenito tehničkih sposobnosti. Mjesec dana poslije postigao je prvi pogodak za Ekvador u 2:1 pobjedi nad Bolivijom.

Val nasilja u Ekvadoru

Sa 16 godina i 161 danom postao je najmlađi strijelac u povijesti južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Posljednjih dana u Ekvadoru je proglašeno izvanredno stanje, vojska je izašla na ulice. Ekvadorski predsjednik Daniel Noboa definirao je situaciju kao unutarnji oružani sukob.

Antonio Đurić u dresu Dinama Niželigaš doveo veliko pojačanje: S Dinamom je rušio Juventus u Ligi prvaka mladih divider

Ekvador pati od sigurnosne krize koja se pogoršala nakon nasilnih nereda u šest zatvora u zemlji (s otmicama policajaca i bijegom važnih kriminalaca), napadom na televizijske stanice i javne objekte.

Vlast na ulici preuzele su dobro organizirane kriminalne skupine koje se financiraju novcem od trgovine narkoticima. Prošle godine Ekvador je oborio svoj povijesni rekord u stopi ubojstva. Bilo je čak 7878 ubojstava, a samo 584 su riješena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider