Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
JESU LI POŽURILI?

Chelsea jedva dočekao svojega ključnog igrača, a onda nakon samo 52 minute ponovno ostao bez njega

Chelsea je u jučerašnjoj utakmici slavio protiv Bournemoutha, no ozljeda Reecea Jamesa nakon nje bila je glavna tema.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nije nikakva tajna koliko Reece James znači momčadi Chelseaja. Uostalom, i Gareth Southgate bio je poprilično razočaran što njegove usluge nije imao na Svjetskom prvenstvu u Katru.

James se, naime, ozlijedio tijekom utakmice protiv Milana sredinom listopada te je tek ovog mjeseca počeo s treninzima. Onim punima priključio se prije nešto više od tjedan dana, a pokazao je dovoljnu spremnost da ga Graham Potter uvrsti u početnu postavu za utakmicu protiv Bournemoutha.

Chelsea Chelsea slavio na otvaranju drugog dijela sezone, Havertz i Mount zabili za tri boda divider

I izgledao je James odlično sve do 52. minute, kad su se dogodile scene koje nitko ne želi vidjeti. U jednom trenutku sjeo je na pod, uhvatio se kratko za koljeno zbog ozljede koja je bila uzrok pauziranja, a nakon toga i za glavu.

Obnovio već postojeću ozljedu?

Uskoro su došli klupski liječnici te pokazali Potteru kako je potrebno napraviti zamjenu, a James je nakon toga sam odšetao s terena.

Trenutačno nije poznato koliko će ovaj desni bočni branič biti izvan terena, no sigurno više nego što bi bio da se s njegovim povratkom u momčad malo pričekalo, odnosno ovo će mu očito biti dodatni oporavak od već ranije zarađene ozljede.

Potter je nakon utakmice rekao kako se nada da ozljeda nije ozbiljna koliko se činilo, no ništa određeno nije znao o vremenu izvan terena. Englezi pretpostavljaju da bi ovo moglo njegov izostanak iz momčadi produžiti do veljače.

Čudesan igrač suviše sklon ozljedama

James je inače sklon ozljedama, čemu svjedoče i podaci koji govore kako je od sezone 2019./2020., kad je postao članom prve momčadi, izvan nje proveo već oko 320 dana. Uistinu previše, posebno kad znamo koliko znači i koliko je zapravo poseban igrač u pitanju.

U posljednje dvije sezone odigrao je 51 utakmicu u svim natjecanjima te upisao osam pogodaka i 12 asistencija. Za igrača njegove pozicije impresivno, a dodajmo kako je i vrlo pouzdan te siguran u obrambenim zadaćama. Ne treba nas onda čuditi što ga mnogi smatraju i ključnim igračem Chelseajevih potencijalnih uspjeha. 

Svima kojima je draga londonska plava boja preostaje čekati i nadati se da ozljeda ipak nije ozbiljne prirode.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider