Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
JOŠ DONEDAVNO U ČUKARIĆKOM

Chelsea ponovno duboko zagrabio u vreću i doveo srpskog vratara

Đorđe Petrović napravio je bogati transfer iz New England Revolutiona u veliki Chelsea.

Đorđe Petrović (Foto: Afp)

Odlaskom Kepe Arizabalage u Real Madrid Chelsea je postao tanak na vratarskoj poziciji. Poziciju prvog vratara pokrili su dovođenjem Roberta Sancheza iz Brighton and Hove Albiona, no kako je ovog ljeta klub napustio i Edouard Mendy, potreba za još jednim vratarom bila je neizbježna.

Oduka je na kraju pomalo iznenađujuće pala na Đorđa Petrovića, 23-godišnjeg vratara srpske reprezentacije i kluba New England Revolution u MLS ligi.

Do prije godinu dana u Čukarićkom, a sad Stamford Bridge

Ovaj momak, koji je još do prije godinu dana branio za Čukarićki, postat će ovih dana novi član prvaka Europe iz 2021. godine. Fabrizio Romano donosi informaciju kako će Chelsea za njega isplatiti 17,5 milijuna eura, dok su još 2,2 milijuna moguća kroz bonuse.

Time je, naravno, postao najskuplje plaćeni srpski vratar u povijesti i svakako jedan od najskuplje plaćenih vratarskih pričuva u povijesti nogometa.

Konkurencija mu je ne toliko sigurni Španjolac

No Petrović će imati priliku izboriti se za poziciju startnog čuvara vratnica, posebno ako znamo da je Sanchez dosad imao problema s neočekivanim padovima forme. 

Sve u svemu, ne čudi nas takva cijena, jednostavno smo navikli da Chelseaju, otkad ga je kupio Todd Boehly sa svojim partnerima, novac baš ne znači puno. Pregovora baš i nema, isplate cifru koja se traži i to je to.

Prema također ustaljenom novom Chelseajevu poslovnom modelu, Petrović je potpisao ugovor do 2030. godine.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider