Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
POJAČANJE U NAPADU

Chelsea doveo trećeg najskupljeg igrača svijeta, plaćat će ga više od pola milijuna eura po utakmici

Joao Felix do kraja ove sezone bit će član londonskog Chelseaja.

Joao Felix i Bruno Fernandes (Foto: Afp)

Kriza rezultata u kojoj se našao Chelsea upalila je lampicu za veliku paniku u klubu koji bi mogao ostati bez mjesta u idućoj Ligi prvaka.

Shrvani ozljedama te uz krizu igre, pobijedili su u samo jednoj od posljednjih devet ligaških utakmica, pa se nalaze čak deset bodova iza trenutno četvrtog Manchester Uniteda, odnosno pozicije koja osigurava elitna UEFA natjecanja.

Pojačanja su hitna i nužna

Upravo zbog toga vodstvo kluba počelo je raditi na pojačanjima za nastavak sezone i jedno su osigurali. No niti malo jeftino.

S Atleticom iz Madrida dogovorili su dolazak Joaa Felixa na posudbu do kraja sezone. 23-godišnji Portugalac tražio je promjenu i oni su mu je osigurali. Ovu posudbu Chelsea će platiti 11 milijuna eura, a preuzet će i puna Felixova primanja. Ona prema španjolskim medijima iznose oko 280 tisuća eura tjedno.

Budući da je Chelsea ispao iz oba Kupa, ove sezone preostala im je 21 ligaška utakmica (iduća već u četvrtak kod Fulhama) te nastup u Ligi prvaka, gdje ih u osmini finala čeka Borussia Dortmund. To bi značilo kako će Chelsea platiti Atleticu otprilike pola milijuna eura po utakmici, i to ako ih Felix odigra većinu njih. A tu su još i njegova spomenuta primanja.

Napad ove sezone itekako šteka

No pojačanje u napadu, koji je u 17 ovosezonskih ligaških utakmica postigao tek 20 pogodaka, svakako im je potrebno. Vjeruje se kako će ga Graham Potter znati kvalitetno iskoristiti. Jedino je problem što će od ljeta morati tražiti novo rješenje.

Naime, Felix je prije dogovora s Chelseajem potpisao novi ugovor s Atleticom, do 2027. godine. To bi trebalo samo potvrditi informacije da će klub napustiti dugogodišnji trener Diego Simeone, u čiji se sustav igre Portugalac nikako nije uspio uklopiti.

Felix je inače treći najskuplje plaćeni nogometaš u povijesti, s obzirom na to da je Atletico 2019. godine Benfici isplatio 126 milijuna eura.

Za Madriđane je odigrao 131 utakmicu i postigao 34 pogotka, uz 18 asistencija. Ujedno je i standardni reprezentativac Portugala, za koji je odigrao 28 utakmica.

Chelsea je ove sezone u pojačanja utukao više od 300 milijuna eura, no očito novi vlasnik Todd Boehly zasad nema tako dobar osjećaj po pitanju transferne politike.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider