Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nevjerojatan rasplet

Napaćeni klub ostao bez naslova zbog VAR-a, a pucali su se 11-erci: Je li ovo na kraju ušlo ili nije?

Chapecoense je izgubio u finalu državnog prvenstva Santa Catarine nakon izvođenja jedanaesteraca.

Je li ušlo ili nije?

Ne diže se prašina zbog videotehnologije samo u Europi. Zbog jedne odluke suca nakon upotrebe VAR-a poludjeli su i u Brazilu, točnije državi Santa Catarina gdje je završeno državno prvenstvo koje prethodi novoj sezoni nacionalnog prvenstva.

Avaí je osvojio naslov u finalu protiv nesretnog Chapecoensea, kluba kojem je prije par godina u avionskoj nesreći poginula gotovo cijela momčad vraćajući se s finalne utakmice Copa Sudamericane.

Sad već legendarni Chape je vodio u finalu Catarinensestate, ali je Avai izjednačio 15-ak minuta prije kraja na 1:1. Otišlo se u raspucavanje 11-eraca i Chape je ostao bez trofeja.

No sve je odlučila jedna odluka suca nakon upotrebe VAR-a. Činilo se u prijenosu kako je lopta prešla crtu punim obujmom, no sudac nije tako vidio. Presudio je da nema gola i naslov je otišao Avaiju.

Predsjednik Chapecoensea, Plinio David de Nes Filho odmah je tražio da se utakmica poništi i sucu zabrani rad na godinu dana.

''Želimo naglasiti kako ne priznajemo ovaj rezultat. Osjećamo se mirno zbog ove velike pogreške suca kojeg treba izbaciti iz nogometa na šest do 12 mjeseci.''

Klub kreće u pravnu bitku, a Rubens Angelotti, predsjednik državnog nogometnog saveza, kaže kako će sud odlučiti ima li osnove za tužbu.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider