Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NEĆE ČEKATI ŠPANJOLSKU

Četvrta reprezentacija svijeta dobila pojačanje: Zvijezda Reala izabrala Maroko!

Vrlo jaka nogometna reprezentacija Maroka od danas je jača za još jednog fenomenalnog nogometaša.

Luka Modrić i Brahim Diaz (Foto: Afp)

Brahim Diaz, sve bolji 24-godišnji nogometaš madridskog Reala, odlučio je igrati za reprezentaciju Maroka, a ne za Španjolsku, obznanili su brojni španjolski mediji tijekom ponedjeljka.

"Njegova je odluka čvrsta, pažljivo promišljena i bez mogućnosti povratka“, naveli su španjolski mediji o odluci ofenzivnog veznog igrača Reala. Ove sezone Brahim Diaz je za Real postigao četiri pogotka u La Ligi, dva u Ligi prvaka, uz onaj za slavlje 1:0 kod Leipziga u prvom susretu osmine finala, a dodao je po pogodak u Kupu kralja i španjolskom Superkupu.

Igrao je sve mlade španjolske momčadi

Igrao je Brahim Diaz već za španjolske reprezentacije U17, U19 i U21, a odigrao je i jednu utakmicu u seniorskoj momčadi, u prijateljskom ogledu protiv Litve, u lipnju 2021. godine. Njegova je majka Španjolka, ali je otac marokanskog podrijetla.

Brahim Diaz je od 2016. do 2019. godine kao mladi igrač bio u Manchester Cityju gdje se nije naigrao, nastupio je u tek pet utakmica Premier lige. Od 2019. je član Reala, s tim da je odradio posudbu u Milanu do prošle sezone.

Na posljednjem Svjetskom prvenstvu Maroko je bio najugodnije iznenađenje te je igrao utakmicu za treće mjesto u kojoj je bolja bila Hrvatska.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider