Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jedini osijek već u akciji

Domaći klubovi od sljedećeg tjedna na dvije fronte: Kreću prvenstvo i teška pretkola

I dok veliki klubovi ljeti igraju utakmice s malo pritiska i mnogo zarade, hrvatski klubovi već se bore za život u Europi. Osijek je već krenuo, sad mu se pridružuju i ostali, a već idućeg vikenda počinje i – prvenstvo.

Stadion Maksimir (Screenshot)

Prvak iz prošle sezone, Dinamo u novu ulazi bez najboljeg igrača Soudanija koji je otišao u Notingham Forrest. Nenad Bjelica i njegova momčad protiv Varaždina su odradili posljednju pripremnu utakmicu i pobijedili 2:1.

Već u utorak čeka ih težak zadatak na početku kvalifikacija za Ligu prvaka. Stiže im trostruki izraelski prvak Hapoel. A odmah nakon utorka, vikend i HNL koji Zagrepčani otvaraju protiv Rudeša.

"Cilj je uvijek jasan - hrvatsko prvenstvo, hrvatski kup i grupna faza europskih natjecanja. Činjenica je da je Liga prvaka promijenila svoj format i da je puno teže dočepati se grupne faze Lige prvaka, a naravno da ćemo mi napraviti sve'', kaže Tomislav Svetina, direktor Dinama.

Hajduk u sezonu ulazi s dvojicom novih vratara - Josipom Posavcem i Tomislavom Dukom. Splićani su na pripreme vodili čak 31 igrača i četiri vratara, među njima mnogo mladih igrača. I njih očekuje naporan tjedan - u četvrtak europske kvalifikacije otvaraju protiv bugarske Slavije na Poljudu od 20 sati, a u nedjelju odlaze na gostovanje u Osijek.

"Ja sam uvjeren da ćemo biti dobri. Puno radimo, energija unutar ekipe je dobra, još uvijek gledamo i prema eventualnim dolascima nekih igrača. Radimo sve da budemo pravi, optimalni već od prve utakmice'', kaže Željko Kopić, trener Hajduka.

Nekako je najopuštenije kod Riječana. Zadovoljni su jer se mogu pohvaliti da su imali svog igrača na Svjetskom prvenstvu. No, za očekivati je kako Filip Bradarić neće ostati u redovima Rijeke.

Sinoć su s visokih 9:1 pobijedili Zadar. Europskim kvalifikacijama pridružit će se u trećem pretkolu pa će im prva utakmica biti ona u HNL-u protiv novog prvoligaša Gorice.

"Cilj je u svaku utakmicu ući sa željom za pobjedom. Želimo da Rijeka bude u vrhu hrvatskog nogometa, a ako se ukaže prilika i na vrhu. Isto tako europske utakmice, naravno ovisi malo i o sreći i ždrijebu. Imamo svoje ciljeve, želimo pobjeđivati i ući u tu skupinu Europske lige ako se ikako bude moglo, ako ne, ide život dalje'', kaže Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora Rijeke.

Osječani su kao četvrtoplasirani klub prošle sezone već krenuli s europskim kvalifikacijama. Prošli su moldavski Petrokub i osigurali utakmicu protiv Glasgow Rangersa koje vodi legendarni Steven Gerard.

Vesele se tome navijači Osijeka, Rangersi na Gradski vrt stižu u četvrtak pd 20:45, a već u nedjelju dolazi Hajduk.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider