Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trebalo je biti uvjerljivije

Osijek uz dosta problema, ali potpuno zasluženo izborio dvoboj protiv Rangersa!

Nogometaši Osijeka plasirali su se u 2. pretkolo Europske lige nakon što su u uzvratu prvog pretkola u Gradskom vrtu pobijedili moldavski Petrocub s 2:1 i s ukupnih 3:2 prošli u sljedeću fazu gdje ih čeka slavni Glasgow Rangers.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osijek je stigao do zaslužene 2:1 pobjede nad moldavskim Petrocubom u sklopu 1. kola kvalifikacija Europske lige. Zahvaljujući golovima Mudražije i Barišića Osječani su ukupnim rezultatom 3:2 izborili prolaz dalje i osigurali ogled protiv škotskog Rangersa, koje s trenerske klupe vodi legendarni engleski nogometaš Steven Gerrard.

Osijek je poveo u 15. minuti dalekometnim pogotkom Mudražije. Sve je započeo Nigerijac Henty, sudac je pametno puštao prednost, sve dok lopta nije došla do Mudražije koji sjajno pogađa za 1:0. 

No samo šest minuta kasnije Ambros udarcem s bijele točke poravnava rezultat. Prekršaj za najstrožu kaznu skrivio je Radeljić. Rezultatom 1:1 otišlo se na predah, a onda je početkom nastavka Osijek stigao do pobjedničkog potoka.

Henty je poput brzog vlaka stigao loptu na lijevoj strani terena, te se sjurio u kazneni prostor Petrocluba. Dodao je povratnu loptu za Barišića, koji sigurno pogađa u donji desni kut protivničkog gola i dovodi Osijek u novo vodstvo.

Rezultat se do kraja više nije mijenjao, a u kombinaciji s rezultatom iz prve utakmice (1:1), Osijek je s ukupnih 3:2 izborio prolaz dalje.

Prva utakmica Osijeka i Rangersa igra se za tjedan dana u Gradskom vrtu, a uzvrat je sedam dana kasnije u Glasgowu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider