Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dan za pamćenje

Nije uspio u Liverpoolu, ali ispisao je povijest: Rodgers i Celtic srušili 100-godišnji rekord!

Celtic je pobjedom protiv St. Johnstona ispisao britansku nogometnu povijest.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Škotski nogometni prvak Celtic je pobjedom od 4:0 na gostovanju kod St. Johnstonea u 13. prvenstvenom kolu postavio novi britanski rekord po broju uzastopnih utakmica u domaćim natjecanjima bez poraza.

Međutim, ta utakmica ostat će upamćena po povijesnom podvigu Rodgersove momčadi. Naime, Celticu je to bila 63. utakmica bez poraza u domaćem natjecanju, čime je srušen britanski rekord. I to onaj Celtica iz 1917, koji je trajao sve do danas. Momčad koju je vodio legendarni "tvorac Celtica" Willie Maley imala je od 1915. do 1917. niz od 62 utakmice zaredom bez poraza.

Bez obzira što u posljednje vrijeme Celtic nema značajniju konkurenciju u Škotskoj, nanizati 56 pobjeda i sedam neriješenih u nizu svakako je za pohvalu. Rodgersova momčad ovog vikenda nije upisala samo tri boda, nego je ispisala jednu od najznačajnijih pobjeda u britanskoj nogometnoj povijesti. Niti jednom klubu na Otoku to dosad nije uspjelo.Uostalom, ne ruše se svaki dan rekordi stari 100 godina.

Ipak, "bhoysi" su još daleko od svjetskog rekorda kojega je u drugoj polovici 80-ih godina postavila Steaua koja je odigrala 104 utakmica bez poraza u rumunjskim natjecanjima.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider