Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U lovu na rekord

Celtic deklasirao Rangers za sedmi uzastopni naslov

Celtic je u najvećem škotskom derbiju pobijedio Rangers s 5:0 i osigurao sedmi uzastopni naslov prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Celtica osigurali su sedmi uzastopni naslov prvaka Škotske, a 49. u svojoj povijesti zahvaljujući uvjerljivoj 5-0 (3-0) pobjedi protiv svog najvećeg rivala Rangersa na svom Celtic Parku u 35. kolu.

Do jedne od najvećih pobjeda u Old Firm derbijima Celtic je stigao golovima Edouarda (14, 42), Forresta (45), Rogića (47) i McGregora (53).

Tri kola prije kraja prvenstva Celtic ima 78 bodova, nedostižnih 10 više od drugog Aberdeena, dok je Rangers treći sa 65 bodova.

Rangers ima 54 naslova prvaka, a Celtic mu se opasno približava i kako stoje stvari mogao bi ga u narednih pet godina dostići, te uz to postaviti novi rekord po broju uzastopnih naslova. Celtic i Rangers dijele taj rekord, obje momčadi su u dvije različite epohe devet puta zaredom osvajale naslov prvaka Škotske.

Celtic od 1966. do 1974., a Rangers od 1989. do 1997. Celtic je u najplodnijem razdoblju svoje povijesti postao i prvak Europe, kao prva momčad s „Otoka“ kojoj je to uspjelo, bilo je to 1967., kada je osvojio trostruku krunu.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider