Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bit će to prava ludnica

Čeka nas bespoštedna borba za Europu: Pet klubova u utrci za vrijednu nagradu

Dinamo je odmakao jako daleko od svih pratitelja, ali zato ćemo između njih do kraja sezone gledati pravu bitku, vrijednu detaljne pažnje nogometne javnosti.

Milan Stjelja (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Remijem bez golova na Poljudu u susretu Hajduka i Osijeka, okončano je 28. kolo domaćeg prvenstva. A to će kolo po najboljem pamtiti Gorica jer lijepim golom Kristijana Lovrića pobijedila Rijeku; tim je uspjehom Gorica upisala važnu pobjedu i to kao jedina momčad uz Dinamo od top 6 klubova.

A ti zanimljivi rezultati u 28. kolu, dakle, na ulasku u završnu četvrtinu prvenstva, ponovno su zgusnuli poredak između momčadi koje se bore za Europu. Pa je situacija sljedeća:

Rijeka drži drugo mjesto s 53 boda, a Osijek je treći sa šest bodova manje. No daleko od Osječana nije ni šestoplasirana Gorica, udaljena samo pet bodova, a između Osijeka i Gorice smjestili su se još Lokomotiva i Hajduk.

A tu treću poziciju, zajedno s drugom, ističemo jer su to mjesta koja na kraju sezone donose ulazak u Europu, u kvalifikacije za Europa ligu. Točnije, Europu osiguravaju drugi, treći i osvajač Kupa; u polufinalu su Dinamo, Osijek, Rijeka i Inter, a osvoji li Dinamo, Osijek ili Rijeka trofe i budu na prve tri pozicije u prvenstvu, u Europu vodi i četvrto mjesto na ljestvici. 

Hajduku najteži raspored, Gorici najlakši 

Upravo zbog svega spomenutog, očekuje nas vrlo zanimljiva borba između čak pet klubova. A najbolji raspored u sljedeća tri kola ima - Gorica. 

Osim što će prvo igrati protiv slabije plasiranih Slaven Belupa i Intera, još će jedini dvoboj protiv izravnog suparnika - Hajduka - igrati pred svojim navijačima. S druge strane, najzahtjevniji raspored očekuje upravo Hajduk.

Splitski Bijeli do kraja travnja prvo gostuju kod Lokomotive, zatim će u posljednjem Jadranskom derbiju sezone ugostiti Rijeku, a nakon toga otići na sraz kod momčadi talentiranog mladog trenera Sergeja Jakirovića.

I zato su treneri spomenutih klubova svjesni da je pred njima najvažniji dio sezone. A Europi se, opravdano, nadaju svi.

Svi žele u Europu

"Svatko svakog može dobiti, evo, Inter je danas dobio Lokomotivu, tako da se ne može opustiti ni sekunde. Mi idemo utakmicu po utakmicu, pa ćemo vidjet gdje će nas to dovesti. Ja se nadam da ćemo do zadnjeg kola biti 'živi' što se tiče Europe'', kaže Jakirović.

"Idemo na Lokomotivu ponovno igrati svoju igru, koja nam je donijela ovo što nam je donijela. Donijela nam je priključak borbi za Europu i definitivno idemo tim smjerom", smatra strateg Hajduk Siniša Oreščanin.

"Inter nam dolazi. Naravno da ćemo tu tražiti pobjedu i prekid ove negative u kojoj smo se sad našli nakon ovog poraza", rekao je trener Rijeke Igor Bišćan.

"Moramo se maksimalno fokusirat na nas. Jedino smo mi bitni jer ako im budemo pravi u te dvije naredne utakmice i dalje, nadam se da ćemo potvrdit ovu dobru formu iz ovog tjedna", kazao je novi trener Osijeka Dino Skender.

Dinamo je odmakao jako daleko od svih pratitelja, ali zato ćemo između njih do kraja sezone gledati pravu bitku, vrijednu detaljne pažnje nogometne javnosti.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider