Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Platili ga 40 milijuna eura

Dvije slavne face igraju s tinejdžerima: Jedan se propisno osramotio, drugi divljački udario 16-godišnjaka

U razvojnoj momčadi Chelseaja pojavila su se dva poznata lica Petr Čech i Danny Drinkwater…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni češki vratar Petr Čech vratio se na travnjak nakon što je u svibnju 2019. objesio kopačke o klin. Posljednju utakmicu odigrao je za Arsenal protiv Chelseaja u finalu Europske lige, no Čech je svjetsku slavu stekao u Chelseaju, čiji je bio zaštitni znak godinama. Sada se reaktivirao kao „COVID vratar u nuždi“.

VIDEO U23: Chelsea - Tottenham 3:2

38-godišnji veteran sinoć je stao na gol Chelseaja protiv Tottenhama u okršaju rezervnih postava dvaju londonskih klubova.

Čech se vratio iz mirovine 

Chelsea je pobijedio 3:2, ali nije počelo dobro za Penzionere. Čech je u prvih 17 minuta popio dva gola i za oba je krivac ili sukrivac. Prvi je dobio već u 3. minuti. Loše je dodao jednu loptu i tako poklonio korner Tottenhamu, a nakon toga je Jubril Okedina iskoristio neodlučnost Chelseajevih braniča i Čecha te iz gužve pogodio mrežu.

Češki vratar nije dobro reagirao ni kod drugog gola. U 17. minuti šesnaestogodišnji Dane Scarlett iskoristio je dobar ubačaj Harveyja Whitea i glavom probio Čecha, koji je krenuo istrčati pa je stao na pola puta.

Po društvenim mrežama već su započele zezancije na račun češkog vratara. Mnogi su komentirali da se nije trebao ni vraćati kada je u takvoj formi. Na suigrači su Čecha izvadili u drugom poluvremenu u potpunosti preokrenuvši rezultat.

Drinkwater divljački udario 16-godišnjaka

Uz Čecha je na toj utakmici zaigrao i 30-godišnji Danny Drinkwater, član momčadi Leicestera koja je 2016. osvojila naslov engleskog prvaka.

Drinkwater je isključen u 76. minuti nakon što je udario bez lopte 16-godišnjeg Alfiea Devinea. Obojica su isključni. Devine je doista brutalno ušao Drinkwateru, i to s obje noge u letećem startu, a ovaj je još jednom iskazao svoj divlji karakter uzvrativši mu sa zemlje po nogama. Opalio ga je doista jako, mogla je to biti teža ozljeda.

Drinkwater je u ljeto 2017. prešao u Chelsesa za 40 milijuna eura, a potom se smucao po posudbama u Burnleyju i Aston Villi, gdje je ostao zapamćen po barskim tučnjavama. Nekadašnji engleski reprezentativac naposljetku je završio u razvojnoj momčadi Chelseaja, u kojoj pokušava revitalizirati karijeru.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider