Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Talijani nam zagolicali maštu

Bitka za potjeranu legendu: Ancelotti vodi Hrvatsku u Rusiji?

Carlo Ancelotti trenutno je želja mnogih klubova diljem Europe, ali možda i nekih nacionalnih saveza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni talijanski trener, 58-godišnji Carlo Ancelotti ovih je dana na ustima mnogih navijača, menadžera, vlasnika klubova, novinara… Nakon što je dobio otkaz u Bayernu, prvi u svojoj trenerskoj karijeri za vrijeme aktualne sezone, krenuo je lov na Carlita.

Sinoć je na Stamford Bridgeu gledao ljepoticu svojih bivših klubova. Engleski tabloidi odmah su zaključili kako navijači Chelseaja ''znaju zašto je Ancelotti gledao utakmicu''. Sve su glasnije priče kako Antonio Conte nije na istoj valnoj duljini s Abramovičem.

Na Otoku se dosta piše o Ancelottiju. Jedni ga sele u Leicester, ali to je u međuvremenu demantirano, drugi ga guraju umjesto Bilića na klupu West Hama. No sve nam se to čini pomalo nevjerojatnim. Piše se i povratku u Milan, ali sumnjamo da bi prihvatio ovakav Milan koji nema prevelikih šansi u trenutnoj konkurenciji Serie A.

Naišli smo i na glasinu kako bi mogao preuzeti Juventus s čijim se čelnicima prije nekoliko godina verbalno ''šamarao''. Sve nam se to čini malo vjerojatnim, za razliku od nekih njegovih razmišljanja kako bi se odmorio do ljeta.

Talijani zagolicali maštu hrvatskih navijača

Gazzetta dello Sport ispalila je pak najnoviju špekulaciju po kojoj navodno Hrvatski nogometni savez pokušava slomiti Ancelottija i nagovoriti ga da vodi Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu! Prvo bi, naravno, Zlatko Dalić trebao izboriti Rusiju, a onda bi, eto, trebao reprezentaciju trebao predati Talijanu.

I to nam zvuči pomalo nevjerojatno s obzirom da u HNS-u stalno ponavljaju kako nemaju novca za skupe izbornike. On je u Realu i Bayernu zarađivao milijune eura godišnje, a taj novac Šuker i društvo nemaju. Ako su ga i imali, trebali su ga ranije potrošiti na poštenog izbornika.

Ne znamo otkud Gazzetti ovakva informacija i je li potekla iz krugova bliskih talijanskom treneru ili pak iz Hrvatske.

Don Carla možda može privući prilika da vodi jednu reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu. I to kakvu reprezentaciju. Modrić i Rakitić iz Reala i Barce uz talijansku koloniju iz Juventusa, Intera, Milana, Napolija… I jednom Ancelottiju oznoji se čelo kad vidi popis hrvatskih nogometaša.

Iako su Ancelottija nakon loše epizode u Bayernu mnogi kritizirali zbog pomalo zastarjele taktike, a neki ga čak gurali u Kinu, njegovim bi eventualnim dolaskom Hrvatska napokon dobila izbornika koji je na razini ove generacije. Mašta je navijačima zagolicana, ali zasad je ovo samo jedna velika glasina koja sigurno nije dobro sjela Zlatku Daliću.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider