Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pravni front

Pogibija koja je potresla Europu: Velški klub traži 100 milijuna eura odštete

Cardiff City podigao je tužbu protiv Nantesa na trgovačkom sudu u kojoj traži 100 milijuna eura odštete nakon smrti Argentinca Emiliana Sale 2019. godine...

Emiliano Sala (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Velški nogometni klub Cardiff City podigao je tužbu protiv Nantesa na trgovačkom sudu u kojoj traži 100 milijuna eura odštete nakon smrti Argentinca Emiliana Sale 2019. godine.

Cardiff je prošli tjedan pokrenuo tužbu na trgovačkom sudu u Nantesu zbog štete za koju vjeruje da je pretrpio i traži "više od 100 milijuna eura", doznao je AFP od odvjetnika FC Nantesa, Jeromea Marsaudona i Louis-Marie Absila.

"Nakon što su ih FIFA, Sportski arbitražni sud i švicarski savezni sud odbili, Cardiff otvara novi apsurdni pravni front", rekli su odvjetnici.

Iz Cardiffa tvrdie da se Nantes mora smatrati odgovornim za nesreću za koju tvrde da ju je "organizirao njihov agent".

"Ovo će biti povrat onoga što je klub platio za Emiliana i dodatne odštete za daljnje posljedične gubitke," prenose britanski mediji izjavu Cardiffa.

Podsjetimo, Sala je poginuo u siječnju 2019. u avionskoj nesreći iznad La Manchea dok je putovao iz Nantesa u svoj novi klub Cardiff City. Tek dva tjedna kasnije identificirano je njegovo tijelo u ostacima aviona.

Velšani su tvrdili kako 28-godišnji Sala službeno nije bio njihov igrač kada je stradao i odbili su platiti oko 15 milijuna eura odštete.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) je tada kaznila Cardiff zabranom transfera u iduća tri prijelazna roka, nakon čega se klub žalio Sportskom arbitražnom sudu (CAS). Tročlano vijeće CAS-a saslušalo je žalbu u Lausannei koncem prošle godine i donijelo odluku kako Cardiff City mora platiti odštetu. Velšani su sada platili prvi dio, nagađa se oko sedam milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider