Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NAKON SUDSKE ODLUKE

Cardiff isplatio Nantesu prvu ratu za poginulog Emiliana Salu

Velšani su sada platili prvi dio, nagađa se oko sedam milijuna eura.

Emiliano Sala (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Velški nogometni klub Cardiff City isplatio je francuskom prvoligašu Nantesu prvu ratu naknade za transfer argentinskog nogometaša Emiliana Sale, koji je poginuo u zrakoplovnoj nesreći prije četiri godine.

Argentinski napadač poginuo je u zrakoplovnoj nesreći iznad La Manchea u siječnju 2019. dok je putovao iz Francuske u Cardiff.

Velšani su tvrdili kako 28-godišnji Sala službeno nije bio njihov igrač kada je stradao i odbili su platiti oko 15 milijuna eura odštete. Premda je Argentinac već bio u Walesu, prošao je liječničke preglede, potpisao ugovor, ali se vratio u Francusku kako bi se oprostio od suigrača. Na povratku u Cardiff je poginuo.

Mario Pašalić Mario Pašalić upisao hat-trick za Atalantu pa pogodio gredu divider

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) je tada kaznila Cardiff zabranom transfera u iduća tri prijelazna roka, nakon čega se klub žalio Sportskom arbitražnom sudu (CAS). Tročlano vijeće CAS-a saslušalo je žalbu u Lausannei koncem prošle godine i donijelo odluku kako Cardiff City mora platiti odštetu.

Velšani su sada platili prvi dio, nagađa se oko sedam milijuna eura. Međutim, Cardiff je uložio i žalbu na presudu CAS-a švicarskom saveznom sudu, a presuda se očekuje tijekom veljače.

Cardiff City se trenutačno nalazi na 20. mjestu Championshipa s dva boda više od zone ispadanja iz drugog razreda engleskog nogometa, dok je Nantes na 15. mjestu Le Championnata sa 17 bodova, četiri više od zone ispadanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider