Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uskoro slijedi odluka

Nogometaš Chelseaja okrenuo leđa Englezima, na Svjetskom prvenstvu će igrati za afričku reprezentaciju?

Callum Hudson-Odoi, talentirani nogometaš Chelseaja mogao bi prihvatiti poziv Gane.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Callum Hudson-Odoi, nogometaš Chelseaja mogao bi "okrenuti leđa" engleskoj nogometnoj reprezentaciji i zaigrati za Ganu.

Nakon što su preko Nigerije osigurali plasman na Svjetsko prvenstvo 2022., reprezentacija Gane mogla bi dobiti veliko pojačanje za nadolazeći turnir u Kataru. 

Kako u posljednje dvije i pol godine nije dobio poziv izbornika engleske nogometne reprezentacije Garetha Southageta, a za mladu reprezentaciju do 21 godine ne želi nastupati, Hudson-Odoi sve više razmišlja o promjeni reprezentacije. 

Već je upisao tri nastupa za Englesku

Iako je već upisao tri nastupa u dresu Engleske, 21-godišnji nogometaš "Bluesa" još uvijek može prihvatiti poziv neke druge reprezentacije, u ovom slučaju Gane.

Zahvaljujući promjeni FIFA-inih pravila u rujnu 2020. godine, svi nogometaši koji imaju tri ili manje nastupa, mogu prihvatiti poziv druge reprezentacije, ali pod uvjetom da su te nastupe upisali do 21. rođendana.

gol expired VIDEO Barcelona se tajno sastala s agentom poznatog nogometaša iz Engleske: Novinari su ih razotkrili divider

Inače, Hudson-Odoi je rođen u Londonu, ali zahvaljujući svom ocu Bismarku, koji je igrao nogomet u Gani, ima dvojno državljanstvo. On je već nekoliko puta posjetio Ganu, a i jednom prilikom susreo se s predsjednikom nogometnog saveza Gane.

Konačnu odluku još uvijek nije donio, ali vremena je sve manje, piše Goal.com.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider