Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
neugodno

Pala kladioničarska mafija: Čak 43 osobe izbačene iz nogometa, na popisu i profesionalni nogometaši

Bivši kineski reprezentativac Jin Jingdao, koji je također igrao za Shandong Taishan, također je na listi doživotnih zabrana.

Nogometna lopta (Foto: Vojko Bašić/Cropix)

Kineski nogometni savez doživotno je suspendirao 43 osobe zbog navodnog klađenja i namještanja utakmica, uključujući trojicu bivših kineskih reprezentativaca i južnokorejskog reprezentativca Son Jun-hoa, objavila je novinska agencija Xinhua.

Vijest je stigla nekoliko sati prije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2026. između Kine i Saudijske Arabije.

Pod lupom se našlo čak 128 osoba koje su bile upletene u kladioničarske afere, priopćilo je Ministarstvo javne sigurnosti, a nakon dvogodišnje istrage 43 osobe su doživotno suspendirane.

Kineski nogometni savez optužio je korejskog veznjaka Son Jun-hoa, koji je igrao za Shandong Taishan u kineskoj ligi, za sudjelovanje u namještanju utakmica i primanje mita. Korejski veznjak vratio se u domovinu u ožujku 2024. nakon što je bio u pritvoru u Kini od svibnja 2023.

Bivši kineski reprezentativac Jin Jingdao, koji je također igrao za Shandong Taishan, također je na listi doživotnih zabrana.

Posljednjih godina Peking je pojačao borbu protiv korupcije u kineskom sportu, posebice nogometu, te je zatvorio nekoliko visokih dužnosnika.

U ožujku je bivši predsjednik Kineskog nogometnog saveza Chen Xuyuana osuđen na doživotni zatvor zbog primanja, dok je bivši dopredsjednik Saveza Li Yuyi u kolovozu osuđen na 11 godina zatvora, također zbog primanja mita.

Dinamo Predavec i Varteks UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Scene užasa pored Bjelovara: Huligani tukli redare, gostujuće navijače s djecom, a igrače pljuvali divider

Luka Modrić Žena fotografirala kćer prije 25 godina: Nije ni slutila da će u kadru uhvatiti Luku Modrića! divider

Marcelo Brozović VIDEO Zločesti dečko Serie A izdvojio bivšeg Vatrenog kao najvećeg partijanera: "Na kraju večeri nismo se mogli prepoznati" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook