Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bilo je krvi

UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Scene užasa pored Bjelovara: Huligani tukli redare, gostujuće navijače s djecom, a igrače pljuvali

Brutalne scene stižu nam iz mjesta pored Bjelovara.

Dinamo Predavec i Varteks (Foto: Screenshot)

U četvrtom kolu Treće nogometne lige Sjever na igralištu Brana u Predavcu, nedaleko od Bjelovara, dogodile su se stvarno užasne scene.

U toj utakmici igrali su Dinamo Predavec i Varteks iz Varaždina. Gosti su slavili 3:0, a kod tog rezultata pojavile su se scene kaosa.

Naime, domaći navijači izazvali su nerede i krenuli u okršaj s redarima. Od početnog naguravanja stvorila se ozbiljna tučnjava, u koju su uletjeli i igrači.

Oglasio se i Varteks

Navijači Dinama počeli su tući i igrače Varaždina, a čak su ih i pljuvali. Bilo je i tučnjave s navijačima Varteksa. Nije se tu radilo o popularnim White Stonesima, već o nekoliko simpatizera varaždinskog kluba koji su na utakmici bili s malom djecom.

''U posljednjim trenucima utakmice zakuhalo se na tribini. Dio domaćih navijača krenuo je u obračun s navijačima gostiju, od kojih su mnogi bili i u pratnji male djece! Potpuno nepotrebno i za svaku osudu. Huliganizmu nije mjesto na sportskim terenima'', napisali su iz Varteksa.

Video je dostupan na YouTubeu uz dobno ograničenje. 

 

 

Delegat Robert Špiranec iz Virovitice u zapisniku je ovako napisao:

"… Utakmica je bila fer i korektna do samog kraja, kada dolazi do incidenta. Naime, nakon komešanja na tribini gdje su bili gostujući navijači do tribine dolazi domaći igrač broj 6 (Jozo Filjić, op.a.), koji preskače ogradu i fizički se obračunava s gostujućim navijačima. Detaljniji opis događaja bit će u izvješću."

Detalji strašnog sukoba

Portal Bjelovar.live uživo je prisustvovao utakmici, a ovako su to prenijeli:

''E, baš kada se Dinamo pomirio s porazom i kada je vidio da se ne može nositi s Varteksom, u 87. minuti utakmice došlo je do gužve i naguravanja na dijelu tribine gdje su se nalazili gostujući navijači.

Ta gužva narasla je prvo do slabog fizičkog obračuna pa u pravi fizički obračun između domaćih i gostujućih navijača, a sve je kulminiralo kada je u ring uletio domaći igrač Jozo Filjić, koji je od 63. minute mirno sjedio na klupi za pričuve.

Filjić, umjesto da umiruje gledatelja, širokim je 'krošejima' udarao po svemu do čega je stigao tako da se borba s tribina preselila na travnjak.

Varaždin vodi HNL legenda

Na žalost po promatrače ove cirkusarije, označen je kraj prve runde.

Međutim, do nastavka borbe nije došlo jer je mudri glavni sudac Hlevnjak iz Herešina umjesto prekida označio kraj utakmice, čime su se Filjić i ostali akteri smirili.

E, tada je došla policija, koja je na Branu vratila i duh nikad zaboravljenog vremena."

Varteks, klub koji su osnovali navijači, polako se vraća prema vrhu hrvatskog nogometa. Trenira ih Dražen Besek, ikona HNL-a, a jedni su od glavnih favorita za ulazak u viši rang iduće sezone.

Tablice omogućuje Sofascore

Luka Modrić Žena fotografirala kćer prije 25 godina: Nije ni slutila da će u kadru uhvatiti Luku Modrića! divider

Josip Šutalo Ajax u velikim problemima: I druga im utakmica otkazana zbog policije divider

Marijan Kustić - 3 VIDEO Kustić ekskluzivno: ''Gvardiol mi je rekao da je on čudo od igrača i da će biti veliki igrač" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook