Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dobro ga znaju

Hrvatski nogometaš u Serie A promijenio klub: Cagliari ga posudio Genoi

"Očekujem da imamo snažnu momčad i nadam se da ću dati svoj doprinos dobrim rezultatima", rekao je Pajač.

Marko Pajač i Dries Mertens (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatski nogometaš Marko Pajač novo je pojačanje talijanskog prvoligaša Genoe, u koju dolazi na posudbu iz Cagliarija, nakon što je posljednju polusezonu također proveo na posudbi u bivšem članu Serie A Empoliju.

Genoa je odlučila angažirati 26-godišnjeg lijevog bočnog na inzistiranje novog trenera Aurelia Andreazzolija i sportskog direktora Stefana Capozzuce, koji su imali iskustva s Pajačem.

Andreazzoli mu je bio trener prošle sezone u Empoliju, a Capozzuca je bio sportski direktor Cagliarija kad je Pajač stigao u klub s kojim ima ugovor do ljeta 2021. godine.

"Činjenica da su njih dvojica u klubu značajno je utjecala na moj izbor i sretan sam što sam s obojicom već surađivao", izjavio je Pajač u petak prije liječničkog pregleda u Genovi.

Počinje najbogatija svjetska liga: Kloppova zabrana igračima napokon prestaje, tko su favoriti za osvajanje? Tunel na Anfieldu i čuveni znak (Foto: AFP) Slavlje Cityja (Foto: AFP) Manchester City obranio naslov prvaka (Foto: AFP) +3 Momčad Tottenhama (Foto: AFP)

Pajač će se za poziciju na lijevom boku boriti s 32-godišnjim kapetanom momčadi Domenicom Criscitom i 24-godišnjim Antoniom Barrecom, posuđenim od Monaca.

"Očekujem da imamo snažnu momčad i nadam se da ću dati svoj doprinos dobrim rezultatima", rekao je Pajač koji će se novim suigračima pridružiti za nekoliko dana.

Genoa je s Cagliarijem dogovorila jednogodišnju posudbu uz mogućnost otkupa Pajačeva ugovora.

Otkriveno zašto Mandžukić nije otišao u Man Utd: Ipak je na odlasku, vraća se u Njemačku? Mario Mandžukić (Foto: AFP) Mario Mandžukić (Foto: AFP) Mario Mandžukić (Foto: AFP) Niko Kovač (Foto: AFP)

Pajač je bivši mladi reprezentativac Hrvatske, a prošle godine je odigrao tri utakmice u Serie A za Cagliari, prije nego što je u zimskom prijelaznom roku stigao na posudbu u Empoli, za koji je u 10 nastupa postigao dva pogotka i imao jednu asistenciju. No ni to nije bilo dovoljno da se momčad zadrži u elitnom razredu talijanskog nogometa.

Pajač je u Cagliariju od 2016. godine, a dvije je sezone proveo u Serie B, na posudbama u Beneventu i Perugiji. Karijeru je započeo u Vartesku, a prije odlaska u inozemstvo igrao je još za Lokomotivu i Sesvete. Prije dolaska u Cagliari igrao je u mađarskom Videotonu i slovenskom Celju.

Bayernu propada velika želja, pa Kovač dovodi Hrvata: Pregovori u naprednoj fazi! Ivan Perišić (Foto: AFP) Niko Kovač (Foto: AFP) Ivan Perišić (Foto: AFP) +1 Niko Kovač (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider