Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''Nemamo iste uvjete"

Čačić o Kosovu: "Civilizacijsko je pitanje da napokon dobijemo pravi stadion"

Heroj pobjede Domagoj Vida i izbornik Ante Čačić prokomentirali su neobičnu utakmicu protiv Kosova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je u nastavku prekinute utakmice protiv Kosova u 69 minuta na Maksimiru nakon puno muke uspjela doći do minimalne pobjede i vrijednih bodova. Heroj je bio Domagoj Vida koji je u 74. minuti postigao pogodak za konačnih 1:0.

"Hvala navijačima i ljudima koji su osposobili teren za nastavak utakmice nakon jučerašnjeg potopa. Nije bilo lako jer nam je nedostajalo 20 minuta iz jučerašnjeg početka utakmice, i taman kad se zagriješ dođe poluvrijeme. No, izbornik nam je na poluvremenu govorio da nema razloga za paniku i da odigramo kako smo se dogovorili. Na kraju najvažnije je da smo pobijedili, a za to su jednako zaslužni svi igrači, cijela ekipa borila se do zadnje minute", kazao je nakon susreta Vida.

Hrvatsku već u utorak čeka novi izazov: utakmica protiv Turske u vrlo vjerojatno paklenoj atmosferi. 

"Potrošili smo se više negoli smo planirali, a sutra već putujemo u Tursku. No, mi smo profesionalci i vjerujem da ćemo se dovoljno oporaviti za dvoboj koji nas čeka. Ako pobijedimo Tursku, onda smo napravili veliki korak ka plasmanu na Svjetsko prvensto", zaključio je Vida.

Čačić u Turskoj želi barem remi

Izbornik Ante Čačić smatra da je Hrvatska oštećena jer Turska ima više vremena za odmor i pripremu, ali da se iz Turske planira vratiti u najmanju ruku neporažen.

"Nalazimo se u poziciji da smo pomalo i oštećeni. Turska je u prednosti, s gotovo jednim danom odmora više. No, naći ćemo načina da se pripremimo i da budemo na nivou koji je potreban da se iz Turske vratimo u najmanju ruku neporaženi. Moram vidjeti kakva će biti reakcija nakon ove utakmice. Pred početak utakmice ću odlučiti tko će igrati. Srećom, nije bilo ozljeda, a igrači koji su bili u opasnosti, nisu dobili žute kartone", rekao je Čačić te zahvalio svim gledateljima koji su došli na Maksimir u subotu po teškim kišnim uvjetima, kao i onima koji se došli podržati "vaterene" i u nedjelju.

''Čeka nas prekrasni nogometni ambijent kakvim se mi nažalost ne možemo pohvaliti. Hrvatski igrači ne igraju u istim uvjetima kao druge reprezentacije, civilizacijsko je pitanje da Hrvatska napokon dobije pravi stadion'', rekao je Čačić.

Novost u njegovom vođenju utakmice svakako su bile vrlo rane zamjene. Već u 55. minuti napravio je dvije, a zadnju je iskoristio u 74. minuti.

"Danas je bila potreba za izmjenama. Mijenjam kad treba mijenjati. Trebalo nam je više svježine, elana i brzine u sredini. U tome smo uspjeli. Nisu bili loši ni Rakitić i Kovačić, ali se osjetio umor", prokomentirao je svoj potez Čačić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider