Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nahvalio Garciju

Čačić nakon Istre: ''Realizacija nam šteka. Penal? Nije isti intenzitet na zemlji ili u zraku''

Trener Dinama Ante Čačić prokomentirao je pobjedu svoje momčadi protiv Istre 1961 1:0 u 21. kolu SuperSport HNL-a.

Ante Čačić (Foto: Ronald Goršić/Cropix)

Dinamo je zasluženo slavio 1:0 protiv Istre 1961 na domaćem terenu u 21. kolu SuperSport HNL-a. Modri su bili bolji cijelu utakmicu, ali na kraju su slavili s minimalnom prednošću.

Lukša Jakobušić Predsjednik Hajduka posvetio emotivnu poruku Ćiri: "Čuvali vas anđeli" divider

Drmić je promašio kazneni udarac u prvom poluvremenu, dok je VAR poništio dva pogotka u drugom dijelu igre zbog zaleđa. Špikić je oba puta bio prebrz i za korak je bio u nedozvoljenoj poziciji.

Dinamo je bolje izgledao u drugom poluvremenu ulaskom Petkovića u igru, propisno su se ispromašivali pred kraj susreta. Ademi, Petković i Baturina imali su nekoliko sjajnih prilika da odvedu susret u mirne vode, ali nisu bili smireni u završnici.

Strateg Dinama Ante Čačić prokomentirao je današnju predstavu.

"Odigrali smo dobru utakmicu, zadovoljan sam igrom Dinama. Čestitam igračima, jer su stavili utakmicu pod kontrolu od prve minute. Rezultat ne odaje pravu sliku. Nismo im dali da priprijete, stvorili smo dosta prilika, ali na kraju je samo 1:0. Realizacija šteka, ali prilike se stvaraju, doći će i to. Bili smo goropadni svih 90 minuta, bili smo ustrajni. Nisam htio niti mijenjati previše igrača, da ne razbijem dobar ritam'', rekao je Čačić.

Dino Štiglec Goričino novo pojačanje: ''Svi govore da je to nemoguće, ali siguran sam da ostajemo u ligi'' divider

Dinamu je suđen kazneni udarac u prvom poluvremenu nakon kontakta Ademija u Hujbera, a sudac Bebek je pokazao na bijelu točku.

"Ne mogu komentirati odluku, sudac je pokazao na bijelu točku i nakon što je gledao VAR. Gol nije postignut, tako da nema veze. Nije intenzitet isti na zemlji i u zraku, kad želim udariti loptu glavom. Sudački eksperti će dati kvalitetnija objašnjenja, ali na kraju je Drmić promašio, iako je dobro pucao'', osvrnuo se na odluku Bebeka.

Armin Hodžić Za Dinamo zabio više od 50 golova, a sada će besplatno igrati u BiH divider

Prije utakmice Čačić je nahvalio svog kolegu Garciju kojeg je ipak danas nadmudrio, ali vjeruje u njegove kvalitete.

''Već sam i ranije rekao da volim i preferiram njegov stil nogometa, napadački. On je oplemenio hrvatski nogomet'', zaključio je strateg Modrih.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider