Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DRASTIČNE MJERE KOD CLARETSA

Burnley nakon deset godina smijenio menadžera koji je stvorio čvrstog Premierligaša

Sean Dyche više nije menadžer Burnleya, koji će po ostanak krenuti s novim čovjekom na klupi.

Sean Dyche (Foto: Afp)

Samo jedna pobjeda u posljednjih šest susreta te pet poraza bez postignutog pogotka, niz je koji je rezultirao prekidom najdugotrajnije suradnje u engleskoj Premier ligi.

Sean Dyche više nije menadžer Burnleya, čime postaje deseta menadžerska žrtva u ovoj, po tome rekordnoj sezoni. Claretsi tako također postaju deveti klub koji cijelu ovu sezonu nije odradio s istim čovjekom na klupi.

Ključni poraz onaj je u trenutno posljednjem kolu, koji je Burnley doživio kod po većini već otpisanog Norwicha. On ih je ostavio na 18. mjestu, četiri boda iza Evertona, kojeg su tjedan ranije savladali, ali koji je nakon toga uspio savladati Manchester United i osigurati svojevrsni mir pred nastavak sezone.

Novi menadžer mora djelovati odmah

Novi menadžer imat će posao sve preokrenuti već za nedjeljno gostovanje kod West Hama te za domaću utakmicu protiv Southamptona, četiri dana kasnije. Bez pobjede u barem jednom od ta dva susreta, šanse za novu premierligašku sezonu bile bi znatno umanjene.

Cristiano Ronaldo Ronaldovi dani na Old Traffordu su odbrojeni? Poruka Ten Haga ozbiljno će uzdrmati Portugalca! divider

Osim spomenuta dva susreta, Burnley do kraja sezone još na svom terenu dočekuje Wolverhampton i Aston Villu te Newcastle u posljednjem kolu, dok u goste odlaze drugom davljeniku Watfordu, nakon čega još Tottenhamu i Aston Villi.

Dyche je momčad preuzeo u listopadu 2012. godine, dok su se nalazili u sredini Championshipa. Već u svojoj drugoj sezoni uspio ih je uvesti u najviši rang, no odmah u prvoj sezoni su iz njega ispali. Ostala je uprava tada vjerna Dycheu, koji ih je u Premier ligu odmah vratio te do sada zadržao. Ovo im je šesta uzastopna sezona u elitnom razredu, nakon što je Dyche prethodnih pet odradio zacrtani posao. Ove sezone taj će zadatak pripasti nekome drugom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider