Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Borba za Europu

Niko Kovač upisao deseti poraz: Freiburg ostao u borbi za Ligu prvaka

Freiburg puše za vrat vodećom četvorkom njemačke Bundeslige.

Niko Kovač (Foto: Afp)

Nogometaši Freiburga su pred svojim navijačima svladali Wolfsburg s 2:0 u prvoj utakmici 33. kola njemačke Bundeslige i tako ostali u igri za plasman u Ligu prvaka.

Odluka o pobjedniku pala je u posljednjih 20 minuta utakmice, kad su za domaću momčad golove postigli Christian Gunter (71) i Nils Petersen (75), a kod oba pogotka je u ulozi dodavača bio Roland Sallai.

U gostujućoj momčadi koju vodi Niko Kovač, Bartol Franjić je ostao na klupi za pričuve.

Petoplasirani Freiburg je 17. pobjedom došao do 59 bodova, čime se izjednačio s četvrtoplasiranim Union Berlinom koji će u subotu gostovati kod Hoffenheima.

Darmstadt Nakon šest godina vratili se u elitni razred njemačkog nogometa divider

Samo bod više ima RB Leipzig kojeg čeka subotnje gostovanje kod vodećeg Bayerna (68). Bavarci dva kola prije kraja imaju bod prednosti u odnosu na Borussiju Dortmund koja će u nedjelju gostovati u Augsburgu.

Bayern i Borussia Dortmund imaju mjesto u Ligi prvaka, a preidružit će im se još dvije momčadi iz trolista koji čine RB Leipzig, Union Berlin i Freiburg.

Wolfsburg je sa 49 bodova na sedmom mjestu i bodovno je izjednačen sa šestoplasiranim Bayerom koji ima utakmicu manje. Šesto mjesto donosi nastup u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider