Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zapalio društvene mreže

Vratar hit dana u Njemačkoj: Pogledajte urnebesni potez koji se širi internetom

Nogometaši RB Leipziga, Schalkea i HSV-a ostvarili su pobjede u susretima 11. kola njemačkog nogometnog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

RB Leipzig je pobijedio Hannover 2-1, HSV je slavio protiv Stuttgarta 3-1, dok je Schalke na gostovanju bio bolji od Freiburga 1-0. Borussia Mönchengladbach i Mainz su odigrali 1-1, a identičnim rezultatom je završio i susret između Augsburga i Bayer Leverkusena.

Doprvak RB Leipzig je u susretu protiv izravnog suparnika na ljestvici za plasman u Ligu prvaka slavio 2-1, premda je Hannover poveo u 55. minuti golom Brazilca Jonathasa. U 70. minuti je izjednačio Yussuf Poulsen, a pobjedu domaćinu donio je Timo Werner u 85. minuti.

Ovom pobjedom RB Leipzig se probio na drugu poziciju preskočivši Borussiju Dortmund, no Borussiju još očekuje utakmice protiv Bayerna.

Skok na ljestvici ostvario je i Schalke koji je na gostovanju porazio Freiburg 1-0, a pogodak odluke zabio je Daniel Caligiuri u 61. minuti. Schalke je sada četvrti sa 20 bodova.

HSV je slavio protiv Stuttgarta 3-1 osvojivši važne bodove u borbi za prvoligaški spas. Ključni trenutak utakmice dogodio se u 14. minuti kada je gostujući veznjak Dzenis Burnić zaradio crveni karton. Domaćin je s igračem više zabio tri gola, a strijelci su bili Aaron Hunt (20), Filip Kostić (65) i Jann-Fiete Arp (69), dok je gol za Stuttgart zabio Daniel Ginczek (55-11m). Josip Brekalo nije nastupio za goste.

Borussia Mönchengladbach i Mainz su odigrali 1-1, a susret je obilježio vratar Mainza Robin Zentner. Njemu je jedan od suigrača vratio loptu, nakon čega je Zentner primio, ali je ono prošla iza njega. Međutim, Nijemac to nije primjetio već se nastavio ponašati kao da je ona u njegovim nogama.

Rezultatom 1:1 završio je i susret između Augsburga i Bayer Leverkusena. Tin Jedvaj je i dalje izvan stroja i nije nastupio za goste.

Na ljestvici vodi Bayern s 23 boda, RB Leipzig je drugi s 22 boda, a zatim slijede Borussija Dortmund i Schalke sa po 20 bodova.

Na začelju su Werder s pet i Koln s dva boda, a oba sastava još uvijek nemaju niti jednu pobjedu.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider