Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Luda nadoknada

Važan gol u 58. minuti prvog poluvremena: Bjelica i Union Berlin mogu biti zadovoljni

Bio je to derbi iz donjeg doma Bundeslige nakon kojeg zadovoljniji mogu biti gosti iz Berlina koji su i treći susret odradili bez kažnjenog Bjelice na klupi.

Nenad Bjelica (Foto: Afp)

U odgođenom susretu 18. kola njemačkog nogometnog prvenstva Mainz i Union Berlin kojeg vodi hrvatski stručnjak Nenad Bjelica, su odigrali 1:1.

Bio je to derbi iz donjeg doma Bundeslige nakon kojeg zadovoljniji mogu biti gosti iz Berlina koji su i treći susret odradili bez kažnjenog Bjelice na klupi.

Bjelica odradio suspenziju

Podsjetimo, hrvatski stručnjak je kažnjen s tri utakmice izbivanja s klupe nakon što je za vrijeme utakmice protiv Bayerna udario krilnog napadača minhenskog kluba Leroya Sanea i za to dobio crveni karton.

Utakmica protiv Mainza bila je za Bjelicu posljednja, treća utakmica kazne. Za vrijeme njegova izbivanja s klupe Union je pobijedio Darmstadt (1:0), izgubio od RB Leipziga (0:2), te sada remizirao s Mainzom (1:1).

Mainz ostao na -6 za Unionom

Sve najvažnije dogodilo se u 13 minuta dugačkoj nadoknadi prvog dijela. Domaćin je poveo u osmoj minuti sudačke nadoknade. Nadiem Amiri je ubacio iz kornera, a Jonathan Burkardt glavom zabio za 1:0. Izjednačio je Union u čak 13. minuti nadoknade, a pogodak je zabio Robin Gosens.

U nastavku susreta Mainz je bio aktivniji, ali nije uspio zabiti i drugi gol.

Union Berlin je ovim rezultatom zadržao šest bodova više od Mainza, koji se nalazi na 17. poziciji koja vodi u niži rang natjecanja. Darmstadt je posljednji sa 11 bodova, a između Union Berlina i Mainza se smjestio Koln sa 15 bodova.

Na vrhu je Bayer Leverkusen sa 52 boda, dva više od Bayerna.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider