Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gvardiol ostao na klupi

Debi iz snova bivšeg Modrićevog suigrača na klupi Leverkusena, Kovač opet kiksao

Kovačev Wolfsburg remizirao je na gostovanju u Augsburgu 1:1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Schalkea i Eintrachta doživjeli su uvjerljive poraze u Leverkusenu i Bochumu u utakmicama devetog kola njemačke Bundeslige.

Bayer je kod kuće s novim trenerom Xabijem Alonsom deklasirao Schalke s 4:0. Apotekari su poveli u 38. minuti golom Moussa Diabyja, a tri minute kasnije on je asistirao za pogodak Jeremyja Frimponga. Isti dvojac sudjelovao je i kod trećeg pogotka, strijelac je opet bio Frimpong na asistenciju Diabija, a konačan rezultat postavio je Paulinho golom u 90. minuti. Momčad iz Leverkusena ostvarila je drugu pobjedu u prvenstvu i pobjegla je s začelja, dok je Schalke doživio treći uzastopni poraz.

Nogometaši Bochuma pobijedili su na svom terenu Eintracht s 3:0 i ostvarili prvu ligašku pobjedu ove sezone. Domaći su poveli golom Filipa Hoffmanna u 71. minuti, a prednost je udvostručio Evan Ndika autogolom u 88. minuti. Konačan rezultat postavio je Philip Foerster u trećoj minuti sudačke nadoknade. Prva je to prvenstvena pobjeda Bochuma koji je i dalje posljednji na ljestvici s četiri boda. Za klub iz Frankfurta Kristijan Jakić je igrao prvo poluvrijeme.

Loš dan za Hrvate

Augsburg i Wolfsburg odigrali su neriješeno 1:1, a Josip Brekalo je ostao na klupi Wolfsburga, dok je naš bivši izbornik Niko Kovač zaradio žuti karton zbog prigovora u 40. minuti susreta. Na klupi je ostao i Joško Gvardiol u remiju Mainza i Leipziga (1:1).

Kasnije će u derbiju kola u Dortmundu igrati Borussia i aktualni prvak minhenski Bayern.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider