Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dalić trlja ruke

Vatreni u sjajnoj formi pred Katar: Asistirao za pobjedu u 98. minuti dvoboja

Hrvatski nogometni reprezentativac Borna Sosa upisao je asistenciju za Stuttgart.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Bayerna uvjerljivo su na svojoj Allianz Areni, u dvoboju 14. kola Bundeslige, svladali Werder 6:1 i time dodatno učvrstili prvo mjesto na ljestvici.

Utakmica je riješena već nakon prvog poluvremena kada su Bavarci imali prednost od 4:1. Prvo ime susreta bio je Serge Gnabry koji je postigao polovicu Bayernovih pogodaka, dok su po jedan dodali Musiala, Goretzka i 17-godišnji Tel. Na drugoj strani jedini je strijelac bio Jung.

Bayernu je ovo bila ukupno deveta pobjeda u nizu, u svim natjecanjima (Bundesliga, DFB Pokal i Liga prvaka), odnosno, peta u domaćem prvenstvu. Josip Stanišić nije konkurirao za ovaj dvoboj, dok Gabriel Marušić nije ulazio u igru za Bayern.

Sosa asistirao za pobjedu

Stuttgart je golom u 98. minuti Mavropanosa pobijedio na domaćem terenu Herthu 2:1. Bila je to tek treća ligaška pobjeda u sezoni Stuttgarta, a asistent za pobjednički pogodak bio je hrvatski reprezentativac Borna Sosa.

Prije toga je Stuttgart poveo već u trećoj minuti golom Guirassyja, dok je u 19. izjednačio Lukebakio. Stuttgart je skočio na 13. mjesto ljestvice. Za berlinsku momčad od 61. minute je zaigrao Ivan Šunjić.

gol expired Niko Kovač očitao lekciju Borussiji Dortmund i nastavio sjajan niz na klupi Wolfsburga divider

Treću pobjedu u sezoni upisao je i Bochum svladavši Borussiju (M) 2:1. Poveo je domaćin 2:0 golovima Antwi-Andjeija i Hoffmana u prvih jedanaest minuta. Borussia (M) je smanjila u 62. golom Plee, a u 82. je i izjednačila, no nakon oglašavanja VAR-a pogodak za 2:2 je poništen.

Ostale utakmice ovog kola odigrat će se u srijedu, a sastaju se Koeln - Bayer, Leipzig - Freiburg, Union Berlin - Augsburg, Eintracht - Hoffenheim i Schalke - Mainz.

Bundesliga, 14. kolo:

Bayern - Werder 6:1 (Musiala 6, Gnabry 22, 28, 82, Goretzka 26, Tel 84 / Jung 10)

Bochum - Borussia (M) 2:1 (Antwi-Andjei 7, Hofmann 11 / Plea 62)

Stuttgart - Hertha 2:1 (Guirassy 3, Mavropanos 90+8 / Lukebakio 19)

Wolfsburg - Borussia (D) 2:0 (Van de Ven 6, Nmecha 90+1)

Tablica Bundesliga

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider