Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A skoro mu je 40

Veliko priznanje za Buffona: Nezaustavljivi Gigi je najbolji igrač Serie A

Buffon i njegov Juventus obilježili su svečanost na kojoj su proglašeni najbolji pojedinci talijanske Serie A ove godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gotovo 40-godišnji Gianluigi Buffon, vratar talijanske reprezentacije u kojoj odlazi u mirovinu, ali još uvijek je aktivan u Juventusu, proglašen je jučer u Milanu najboljim nogometašem Serie A ove godine.

"Sretan sam i ponosan. Nisam nikada mislio da ću osvojtii ovaj trofej i sada ga čvrsto stišćem", kazao je Buffon koji će 28. siječnja 2018. navršiti 40 godina.

Buffon je najavio odlazak iz reprezentacije nakon što se Azzurri nisu uspjeli plasirati na SP iduće godine.

Ovo je šesta godina zaredom da je neki igrač Juvea, šesterostrukog prvaka, proglašen najboljim nakon Andree Pirla (2012., 2013. i 2014.), Carlosa Teveza (2015.) i Leonarda Bonuccija (2016.).

Najboljim trenerom ove godine u Serie A proglašen je trener Napolija, trenutačno vodeće momčadi u prvenstvu, Maurizio Sarri.

Igrači Juventusa dominiraju idealnom momčadi talijanskog prvenstva koja u formaciji 4-3-3 izgleda ovako: Buffon; Dani Alves, Bonucci, Koulibaly, Alex Sandro; Nainggolan, Pjanić, Hamšik; Mertens, Higuain, Dybala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider