Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zvuči nestvarno

Brutalna dominacija Barcelone u Realovu dvorištu: 10 godina za povijest!

Nova pobjeda Barcelone u Madridu u El Clasicu samo je nastavak čudesnog niza.

Galerija Barcelona (Foto: AFP) 10 pobjeda Barce kod Reala u zadnjih deset godina Barcelona (Foto: AFP) +4 Junior Vinicius (Foto: AFP)

Uoči uzvratne utakmice polufinala Kupa kralja španjolski su mediji pisali kako bi ovosezonskom Realu prolaz u finale mogla biti jedina realna prilika za trofej ove sezone. No naravno da Madriđani još imaju šanse u Ligi prvaka i prvenstvu.

Nova uvjerljiva pobjeda Barcelone kod Reala ipak će itekako zaboljeti navijače madridskog kluba jer je njome samo nastavljena brutalna dominacija Katalonaca u međusobnim obračunima u posljednjih desetak godina.

Od ere Pepa Guardiole, koja se bilježi kao početak današnje Barcelone, do danas prošlo je deset godina. U tom razdoblju Barcelona ima tri osvojene Lige prvaka, jednu manje od Reala. No Barca ima čak sedam osvojenih naslova prvaka, dok Real ima tek dva. Barca ima čak šest osvojenih trofeja Kupa kralja, dok Real ima dva. A Barca je glavni favorit da uzme dvostruku krunu i ove sezone.

Sergio Ramos (Screenshot Twitter) Ramos u strahu od Barce vikao na suigrače: ''Nemojmo im dopustiti da to naprave'' divider

Ono što još peče Realov puk, naročito onaj koji pohodi Santiago Bernabeu u njihovim obračuna, frapantna je činjenica. Barcelona je u tih deset godina slavila čak deset puta u dvorištu najvećeg rivala u 17 utakmica.

Počelo je onom pobjedom 2009. godine od 2:6, a samo ove sezone Barcelona je u prvenstvu i u Kupu slavila s 0:3.

Katalonski mediji prije utakmice su Messija podsjećali kako je Santiago Bernabeu njegovo dvorište, no jučer je hladnokrvni egzekutor bio Luis Suarez, a njegov pomagač Ousmane Dembele.

Real priliku za uzvrat ima već u subotu. Na istom mjestu moraju spriječiti isti scenarij. Inače će na Camp Nouu već otvarati šampanjac.

10 pobjeda Barce kod Reala u zadnjih deset godina 10 pobjeda Barce kod Reala u zadnjih deset godina
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider