Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''nepristojno i nelegitimno''

Brutalan odgovor HDZ-ova gradonačelnika Splita na ponudu Davora Šukera uoči izbora

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara poslao je Davoru Šukeru oštar odgovor.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni predsjednik HNS-a i kandidat na predstojećim izborima za novog čelnika hrvatskog nogometa Davor Šuker poslao je jučer službeni dopis predsjedniku uprave Hajduka Ivanu Kosu te gradonačelniku Splita Andri Krstuloviću Opari.

Šuker je u dopisu pozivao predstavnike Grada Splita i Hajduka na sastanak na temu pokretanja izgradnje nogometnih terena nakon što je iz UEFA-e stiglo zeleno svjetlo za prenamjenu sredstava s kojima je trebao biti izgrađen nogometni kamp pokraj Dinamovog stadiona u Zagrebu.

Nakon što je projekt Svetice barem zasad doživio debakl, u HNS-u su, slučajno ili ne, prije žurno raspisanih izbora odlučili novac uložiti u terene diljem Hrvatske.

No gradonačelnik Splita iz redova vladajućeg HDZ-a odbio je ovakvu ponudu HNS-a iz razloga koje je naveo u oštrom odgovoru Šukeru koji prenosimo u cijelosti.

''Poštovani g. Šuker,

primio sam Vaše predmetno pismo, te ovim putem potvrđujem da niti ja niti bilo koji drugi predstavnik Grada Splita neće nazočiti na predloženom sastanku. Razlog našeg nedolaska je i više nego očit budući da u posljednjih pet godina niste pokazali bilo kakav interes za stanje nogometne infrastrukture u gradu Splitu.

Štoviše, s obzirom da je u tijeku kandidatura za izbor predsjednika HNS-a smatram nepristojnim, neposlovnim i nelegitimnim pozivati na ovakve razgovore 10-ak dana uoči izbora. Ovoj prevažnoj temi valja pristupiti sustavno, s potrebnim elaboratima i financijskim planovima, što Vi niste učinili. Smatram da će po završetku izbora za predsjednika HNS-a novi predsjednik i vodstvo saveza imati legitimitet za razgovore i obećanja vezana za navedenu tematiku.

Nastavno, s obzirom da je Grad Split većinski vlasnik HNK Hajduk š.d.d., te jedini vlasnik stadiona Poljud, kao gradonačelnik grada Splita i predstavnik vlasnika kluba, ovim putem potvrđujem da ću dati naputak članovima Nadzornog odbora kluba da ne nazoče predloženom sastanku budući da na istom nemaju što raditi.''
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider