Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Ne razmišljamo o finalu. Još"

Petković o (pret)pozivu u Vatrene, Benfici i ambicijama Dinama: "Autsajderi smo, ali možemo puno"

Bruno Petković bio je gost press-konferencije uoči utakmice s Benficom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napadač Dinama Bruno Petković odgovarao je na pitanja novinara na konferenciji uoči prve utakmice osmine finala Europske lige Dinamo - Benfica.

Za početak je otkrio što im je trener rekao uoči utakmice.

"Još uvijek nismo ušli u neke detalje o protivniku, ali smo svi svjesni protiv kakvog suparnika igramo. Već znamo neke osnovne stvari o njima, a tijekom četvrtka ćemo ih bolje upoznati kroz video materijale."

Bruno, dobio si pretpoziv izbornika Dalića.

"Sigurno igre momčadi neće proći nezamijećeno, a onda će svaki put isplivati neki pojedinac na površinu. Ja ću nastaviti kao i dosad, a što će odlučiti izbornik Dalić, to je na njemu."

"Možda čak i nismo svjesni ovog što postižemo"

Gdje si bio prije točno godinu dana i, da ti je netko tad rekao da će se ovo danas događati, što bi mu poručio?

"Grčevito sam se borio za ostanak u Veroni na posudbi u Serie A. Ovakva situacija nije nešto što sam imao u svojim planovima i vjerujem da nitko nije sretniji od mene. Što se tiče pojedinačnih i momčadskih uspjeha, u ovoj ekipi ću doći do svojih prvih trofeja u karijeri. Presretan sam što mi karijera ide prema gore."

Puno se ovih dana govori o 2004. kada je Dinamo posljednji put igrao protiv Benfice. Osjećate li vi igrači taj pritisak da je ovo početak stvaranja nove generacije?

"Iskreno, ne sjećam se te utakmice, a što se tiče stvaranja nove generacije, mi sami sebi ne trebamo stvarati nikakve imperative. Mi smo napravili jedan po vama novinarima povijesni uspjeh, a mi koji smo svjesni svoje kvalitete to ne doživljavamo tako. Možda čak i nismo svjesni ovog što postižemo, a ova utakmica nam je nagrada za ono što smo napravili."

"Finale? Svi imamo oči na vrhu kada se penjemo na planinu"

Bruno, što mislite koje su slabe točke, a koje prednosti Benfice?

"Iskreno, ne znam reći odgovor na to. Fokusiran sam na naše igre i naše prednosti, da kroz igru i pojedince dođemo do prednosti za nas."

Dinamo je u dobroj fazi, vjerujete li da možete dogurati do finala Europske lige?

"Iskreno, tko god kaže da gleda etapu po etapu, laže. Svi imamo oči na vrhu kada se penjemo na planinu. Ali imamo sjajan stručni stožer na čelu s trenerom, koji nam neda da poletimo i drže nas nogama čvrsto na tlu. Gledamo utakmicu po utakmicu, nalazimo se u fazi u kojoj nas svi gledaju kao autsajdere. Mi smo kvalitetna momčad koja sigurno može puno toga, ali da razmišljamo o finalu - ne. Još uvijek."

Završna poruka navijačima Dinama koji će napuniti stadion protiv Benfice?

"Koliko imam prijatelja i poznanika u zadnje vrijeme, mislim da sam riješio ulaznice za pola stadiona. Šalu na stranu, stvarno se veselimo što imamo rasprodan stadion i publiku koja će nam biti veliki vjetar u leđa. Ova momčad sutra ne može dati manje od 100 posto, a ostalo ćemo vidjeti."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider