Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bilo je puno grešaka

Bruno Marić odlučio presjeći: Utakmicu Hajduka sude stranci

Stranac bi trebao suditi utakmicu Hajduka i Osijeka u 16. kolu HNL-a na Poljudu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ove subote igra se derbi 16. kola između Hajduka i Osijeka na Poljudu, a utakmicu će suditi stranci.

Zbog velikog broja grešaka na utakmicama splitske momčadi, šef Sudačke komisije Bruno Marić odlučio je doskočiti tom problemu i utakmicu povjeriti sucima s Cipra.

Stranci su već ove sezone sudili u hrvatskom nogometu, ali do sada su to bile utakmice koje nisu imale toliku rezultatsku važnost, kao što ima ovaj derbi. Ipak se radi o susretu drugoplasirane i trećeplasirane momčadi tablice.

Glavni sudac trebao bi biti Antonio Menelaus, koji je do nedavno sudio u nižim ligama, ali s dolaskom Milorada Mažića, bivšeg srpskog suca koji je preuzeo sudačku komisiju, počeo je njegov streloviti uspon.

Očistio je Mažić listu sudaca u ciparskom nogometu, potjerao veliki broj iskusnih imenaa i dao priliku onima koji su sudili u nižim ligama. Jedan od njih je i Menelaus, koji je ekspresno završio i na listi međunarodnoj listi sudaca.

Valjda će se bolji snaći na terenu od bugarskog suca, koji nije svirao jedanaesterac za Goricu u dvoboj protiv Varaždina, ili svog sunarodnjaka koji je oštetio Lokomotivu dosudivši kazneni udarac za Varaždince.

Menelausu će pomagati sunarodnjaci Omiros i Pavlos, četvrti sudac je Dario Kulušić, dok je u VAR sobi ciparski duo, Rovrrtas i Charalambos.

Tablica HNL

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider