Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osvrnuo se na suđenje

Bruno Marić komentirao odluku Strahonje: "Otišao je zbog huliganske poruke"

Marijo Strahonja je nakon nekoliko godina napustio poziciju sudačkog eksperta.

Bruno Marić (Foto: Damir Krajac/Cropix)

Bruno Marić, šef sudačke komisije HNS-a, osvrnuo se na suđenje u posljednjem derbiju između Dinama i Hajduka na Maksimiru, ali i odlazak Marija Strahonje s pozicije televizijskog sudačkog eksperta.

"Bezbroj puta sam rekao, stojim kod toga, da su suci priveligirani time što znaju da imaju drugu šansu kod donošenja teških odluka. Kao primjer toga uzmimo derbi na kojem smo imali ruku napadača, koju sudac Kolarić nikako nije mogao vidjeti uživo, ali mogao ju je vidjeti VAR. Zamislite da ga nikad nismo imali", rekao je tijekom gostovanja u emisiji Sport nedjeljom pa nastavio:

"Derbi je završio pošteno i ispravno, nismo donijeli odluku kojom smo grubo pogriješili i prekršili pravila nogometne igre, a jedna ekipa je zbog toga pobijedila. Već je to uspjeh".

Samantha Kerr VIDEO Nogometašica skinula dres i izazvala oduševljenje: Snimku pregledalo više od 5 milijuna ljudi divider

Osvrnuo se i na Strahonju koji je nedavno poziciju sudačkog eksperta na televiziji zamijenio onom mentora za mlađe suce koji iskustvo stječe na niželigaškim travnjacima.

Marić dodaje kako je Strahonja tu odluku donio zbog transparenta Torcide koji je osvanuo na utakmici Hajduk - Gorica.

"Komentiranje sudačkih odluka je izuzetno težak zadatak, osobito u javnom prostoru. U komentaru uvijek može biti netko nezadovoljan time kako si analizirao situaciju.

Mateo Kovačić Srbi hvale Kovačića: "Hrvat je magnet za trofeje, ovo nitko nije napravio u povijesti" divider

Posao koji je radio bio je težak, izazovan, pun stresa i emocija. Sigurno da je razmišljao o odlasku, a kad je izašao poptuni neprimjereni transparent, donio je odluku da više ne želi biti ondje. Sigurno nije bilo ugodno ni njemu ni njegovoj obitelji pročitati takvu huligansku poruku. Zato je otišao".

Podsjetimo, na transparentu je pisala sljedeća poruka: 

"Nemoj Strahonja da te brige more, zašto više ne možeš na more", pisalo je na transparentu.

Dodajmo kako je Izvršni odbor HNS-a na sjednici, koja je održana 28. studenog, potvrdio listu mentora suđenja četvrte skupine u natjecateljskoj godini 2023/24., a među 17 odabranih mentora bilo je i ime Marija Strahonje.

Utakmica Hajduka i Gorice, na kojoj je podignut sporni transparent, odigrana je 2. prosinca, a Strahonja je odluku o napuštanju pozicije sudačkog eksperta donio 14. prosinca.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider