Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VOĐA INTERA

Brozović večeras igra povijesnu utakmicu i za najveći hrvatski transfer

Pred Brozovićem je najvažnija klupska utakmica u karijeri. S Interom još nije osvojio trofej.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Večeras od 21 sat finale Europske lige igraju Sevilla i Inter. Španjolski je klub čak pet puta osvajao spomenuto natjecanje i prema tome drži rekord, dok je Inter tri puta pobjeđivao u finalu.

Ako Inter pobijedi večeras, to će biti prvi europski trofej za hrvatskog nogometaša Marcela Brozovića u karijeri i prvi uopće s Interom. Može se upisati u povijest osvajača Europske lige.

Brozović ne igra samo za prvi trofej već i za svoju budućnost

Bivši igrač Dinama i Lokomotive jedan je od najboljih veznjaka svijeta i samim time želja je većine europskih velikana. Vođa je Intera i bez njega milanski klub igra mnogo lošije. Brozović se još prije dokazao kao kvalitetan igrač koji trči najviše od svih, i to mu je velika prednost nad ostalima na terenu. Večeras će mnogi europski divovi gledati finale, ali i majstorije hrvatskog veznjaka koji bi se večerašnjom predstavom dodatno mogao svidjeti klubovima koji ga prate.

gol expired Klupska mržnja koja ne poznaje granice: U Marseilleu zabranjeno gledanje finala LP-a divider

Brozović je najskuplji hrvatski nogometaš, prema Transfermarktu vrijedi 48 milijuna eura, a rekordni je hrvatski transfer onaj Matea Kovačića iz Reala u Chelsea za 45 milijuna eura. Gotovo je sigurno da bi Brozović već ovog ljeta mogao srušiti Kovačićev rekord, a povezivalo ga se najviše s Bayernom, no o njegovoj budućnosti više će se znati nakon finala. Možda igra zadnju utakmicu za Inter, a možda jednu u nizu.

"Inter je momčad puna igrača svjetske klase, ali mi smo odlučni odigrati odličnu utakmicu. Morat ćemo usmjeriti utakmicu tako da koristimo vlastite jake strane te na terenu igrači moraju raditi jedni za druge. Naš suparnik natjerat će nas da budemo na svojoj najvišoj razini", rekao je Lopetegui, trener Seville.

gol expired Zvijezda Manchester Uniteda uhićena u Grčkoj nakon što je udarila policajca divider

"Istog trenutka kada sam prihvatio ovaj posao rekao sam kako moramo pokušati osvojiti neki trofej. Imam jako dobru skupinu igrača koji uvijek žele napredovati, a sada imaju i priliku učiniti nešto povijesno. Možemo biti ponosni što smo u finalu, ali iz osobnog iskustva znam kako se pamte samo pobjednici jer sam tijekom igračke karijere nastupio u četiri finala Lige prvaka, ali pobijedio sam samo jednom, dok sam u preostala tri navrata izgubio. Ta činjenica trebala bi nam dati dodatnu motivaciju", naglasio je Conte, trener Intera.
 

VJEROJATNI SASTAVI:

SEVILLA: Bounou - Jesus Navas, Kounde, Diego Carlos, Reguilon - Banega, Fernando, Jordan - Suso, En-Nesyri, Ocampos

INTER: Handanovič - Godin, De Vrij, Bastoni - D'Ambrosio, Gagliardini, Brozović; Barella, Young - Lukaku, Lautaro

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider