Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tuga

Brojni se opraštaju od Pelea: Ovo su poruke Ronalda, Neymara i Mbappea

Od Pelea se oprostio i hrvatski nogometni prvak Dinamo.

Smrt jednog od najboljih nogometaša svih vremena Brazilca Pelea izazvala je brojne reakcije iz cijelog svijeta.

"Pele je bio puno više od najvećeg sportaša svih vremena. Kralj nogometa bio je ultimativni predstavnik pobjedničkog Brazila, koji se nikada nije bojao nikakvih poteškoća. Crni, siromašni dječak rođen u Tres Coracoesu, Pele nam je pokazao da uvijek postoji novi put. Obećao je svom ocu da će osvojiti Svjetsko prvenstvo i osvojio nam je tri. Kralj nam je dao novi Brazil i možemo mu samo zahvaliti za njegovu ostavštinu. Hvala ti, Pele," napisao je Brazilski nogometni savez (CBF).

Portugalski nogometni majstor Cristiano Ronaldo napisao je kako je "Pele bio izvor inspiracije za milijune ljudi."

Pele Pele je odbio priznati kćer sa čistačicom, ženio se tri puta i dobio sedmero djece divider

"Naklonost koju je uvijek pokazivao prema meni bila je uzvraćena u svakom trenutku, čak i na daljinu", napisao je portugalski napadač na svom Instagram profilu, izražavajući "bol koja trenutno pogađa sve u nogometu".

"Vječni kralj Pele nikada neće biti zaboravljen i sjećanje na njega zauvijek će živjeti u svima nama, nogometnim entuzijastima", dodao je Portugalac.

"Prije Pelea nogomet je bio samo sport. Pele je promijenio sve, napravio je nogomet umjetnošću, dao je glas siromašnima, crncima i iznad svega: dao je vidljivost Brazilu. On više nije tamo, ali njegova će se magija nastaviti," poručio je Neymar.

Pele VIDEO Pogledajte najbolje poteze legendarnog Pelea: Mnogi su ga kopirali divider

"Počivaj u miru 'Rei', Bog blagoslovio svu njegovu obitelj," napisao je na Instragramu brazilski kapetan i igrač Chelsea Thiago Silva.

Napadač francuske reprezentacije i PSG-a Kylian Mbappe se oglasio na twitteru.

"Kralj nogometa nas je napustio, ali njegova ostavština nikada neće biti zaboravljena."

"Legenda, ikona i pravi velikan igre koji će se zauvijek pamtiti. Počivaj u miru, Pele," poručili su iz Liverpoola.

Cosmos New York, jedini klub u kojem je Pele igrao izvan svoje domovine, također se oprostio od "nogometnog kralja".

"Njegov trajan utjecaj na nogometni sport je neprocjenjiv," poručili su iz Cosmosa.

"Pele je umro. Najbožanstveniji od nogometaša i najradosniji od muškaraca. Igrao je igru kojoj se samo nekoliko odabranih približilo. Tri puta je podigao najželjeniji zlatni pehar u toj prekrasnoj žutoj majici. Možda nas je napustio, ali uvijek će imati nogometnu besmrtnost. RIP Pele," napisao je legendarni engleski nogometaš Gary Lineker.

gol expired Dinamo objavio rijetku fotografiju Pelea na Maksimiru divider

Bivši predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter je istaknuo kako svijet oplakuje najvećeg nogometaša.

"To je vrlo tužna vijest, Pele nas je napustio. Svijet oplakuje najvećeg nogometaša u povijesti i divnu osobu. Proslavio je nogomet kao nijedan drugi igrač," poručio je Blatter.

Od Pelea se oprostio i hrvatski nogometni prvak Dinamo.

"Večeras se opraštamo od najvećeg nogometaša svijeta i simbola nogometa, napustio nas je veliki i nezaboravni Pele. Ostaje upisan i u povijest Dinama kao vrhunski igrač koji je sa svojim tadašnjim klubom brazilskim Santosom bio gost i na Maksimiru, uz ukupno tri susreta odigrana s našim plavima. Počivao u miru," napisali su Modri na društvenim mrežama.

Izraze sućuti Peleovoj obitelji, Brazilskom nogometnom savezu te cjelokupnom narodu Brazila zbog nenadoknadivog gubitka istinske nogometne legende, uputio je i Hrvatski nogometni savez.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider