Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
analiza

Brojke ne lažu - Messi nikad nije bio bolji u Ligi prvaka: Van Dijk i Klopp sve su rekli

Messi je sinoć došao do 600. pogotka u dresu Barcelone. I to točno na 14. godišnjicu prvog pogotka koji je zabio Albaceteu na Ronaldinhovu asistenciju.

Analiza Messijevih igara (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Toliko smo puta vidjeli, toliko se puta divili, ali opet nas uspije ostaviti bez riječi.

Lionel Messi sinoć je odigrao još jednu spektakularnu utakmicu, nakon koje mu se poklonio cijeli nogometni svijet, a najbolji opis viđenog dao je Virgil Van Dijk.

Stoper Liverpoola i najbolji igrač sezone u Premierligi izjavio je kako je zahvalan što ne igra u Španjolskoj, te ne mora protiv Messija igrati svake sezone. Na sličnom tragu bio je I trener Liverpoola Jürgen Klopp.

"Veliki sam njegov poštovatelj, kao što je vjerojatno svatko. Ali, moji momci večeras nisu pokazali previše respekta. Pokušavali su ga zaustaviti s potpuno legalnim metodama. Nismo išli grubo prema njemu kako bi ga pokušali izbaciti iz utakmice. Samo smo igrali nogomet i to mi se sviđa. Znao sam i prije da je Lionel svjetska klasa i sada sam to ponovno vidio. I nisam previše iznenađen, da budem iskren."

Messi nikad efikasniji

Sinoćnjim golovima Liverpoolu Lionel Messi došao je do brojke od 12 golova u ligi prvaka ove sezone. Ravnomjerno ih je rasporedio između grupne faze i nokaut faze.

Od šest golova u nokaut fazi dva je dao Lyonu u pobjedi 5:1, nakon 0:0 u prvoj utakmici, dva Manchester Unitedu u pobjedi od 3:0 u prvoj utakmici četvrtfinala i sinoć dva Liverpoolu.

Ono što je posebno impresivno je Messijeva učinkovitost. U ovoj sezoni čudesni Argentinac zabija u prosjeku svake 62 minute što mu je najbolji prosjek karijere u Ligi prvaka.

Jasno je onda da suvereno kroči i prema naslovu najboljeg strijelca lige prvaka ove sezone. Najbliži pratitelj Robert Lewandowski s Bayernom se oprostio još u osmini finala, a Cristiano Ronaldo s Juventusom u prethodnoj rundi. Od ukupno četiri nogometaša koja su postigla po šest pogodaka ove sezone u natjecanju je ostao samo Dušan Tadić s Ajaxom.

Za mnoge najveći nogometaš u povijesti sinoć je došao do 600. pogotka u dresu Barcelone. I to točno na 14. godišnjicu prvog pogotka koji je zabio Albaceteu na Ronaldinhovu asistenciju.

"Uvijek to govorimo - on je najbolji na svijetu"

Veličanstveni Argentinac ovako je rasporedio tu čudesnu brojku. 417 golova postigao je u španjolskoj La Ligi, 112 u ligi prvaka, 50 u kupu kralja, 13 u španjolskom Superkupu, pet na Klupskim svjetskim prvenstvima, te tri u Europskom superkupu.

Zanimljivo je da je Messi do 600. klupskog pogotka u karijeri stigao samo četiri dana nakon mitskog rivala Cristiana Ronalda. Argentincu su za taj podvig trebale 683 utakmice, a Portugalcu 801. Što znači da Messi kroz klupsku karijeru u prosjeku zabija 0,88 golova po utakmici, a Ronaldo 0,75.

''Uvijek govorimo isto na intervjuima i press-konferencijama: on je bez sumnje najbolji na svijetu, bez obzira što drugi kažu. Imamo najbolje igrača svijeta koji nam pomaže pobijediti mnogo utakmica. Uživamo igrati s njim", rekao je Jordi Alba.

Naslov prvaka već su osvojili, u Kupu kralja su u finalu, u Ligi prvaka pred finalom. Argentinski genij u završnicu sezone ulazi s 48 golova i 22 asistencije, odlučan nakon četiri godine donijeti novu trostruku krunu na Camp Nou.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider